חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, מערכות יחסים, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:31/03/2018

9 טיפים כיצד להשתלט על כעס

יש הטוענים כי כעס זו התנהגות מולדת, הכוונה היא שיש אנשים הנוטים לכעוס יותר מהר מאחרים, “פתיל קצר”, גם אלו יכולים ללמד את עצמם לווסת את הכעס רגע לפני נקודת הרתיחה.

אנשים “כעסנים” מקשים על עצמם במציאת זוגיות ובכלל בבניית קשרים, המאמר הזה מביא 9 טיפים אותם תוכלו לאמץ, לפי מבנה האישיות שלכם ורמת המוכנות.

1.נשימות עמוקות

הטיפ הזה יותר מתאים לכעסנים המופנמים – כאלו שרותחים מבפנים אבל לא מראים לסביבה (זהירות זה לא בריא ללב!) כאשר אנחנו כועסים, הגוף שלנו מתוח. נשימות עמוקות ואיטיות יעזרו לכם ללמוד כיצד להתמודד עם כעס על ידי הפחתת מסת הכעס הפנימי שלכם.

תימתחו, תניעו את הגוף, ממש תובילו את התודעה לאיזור הרגליים הידיים והראש ותוך כדי תנשמו מספר פעמים נשימות עמוקות ואיטיות, הנשימות יוצרות סוג של השהייה שיכולה להרגיע את התפרצות הכעס.

2.אל תאבדו את זה

מי שמאבד את זה, מאבד!  לאבד את השליטה בכעס שלכם גורם לכם להיראות כמו הרעים בסיפור בעיניי האחרים, לא משנה מי באמת אשם. כדי ללמוד כיצד להתמודד עם כעס על סיטואיציה מסויימת שחוזרת על עצמה (למשל על אדם ו/או ארוע מסויים)

א.תדמיינו בפרטי פרטים את הסצנה שבה אתם כועסים, כולל כל המעורבים, התחושות, הקולות רקע והריחות.

ב.תשחזרו כמה פעמים ובכל פעם תנסו לחזות את עצמכם מגיבים בצורה שונה לסיטואציה הנוכחית.

ג.בעצם זה שאתם חוזרים מספר פעמים על תגובות שונות אתם נותנים לעצמכם אפשרויות חדשות. בפעם הבאה שאתם קרובים ‘לאבד את זה’, אחת האפשרויות האלה יקפצו לתוך המוח שלכם, ובכך יספקו לכם תגובה טובה יותר.

3.דמיינו את זה

לשים על פרק היד רצועת גומי ולהצמיד אותו בכל פעם שאתה מרגיש שהכעס עומד להגיע ואז לקחת כמה דקות כדי לשים את הנושא בפרספקטיבה הנכונה ולשאול את עצמך אם זה שווה את ההשפלה וכל תחושת האיכסה הלא נעימה שמתלווה להתפרצות הכעס.

4.צאו להליכה

כאשר אתם כועסים באמת, תתרחקו מן המקור. חמש דקות הליכה בחוץ או פעילות מרגיעה אחרת כמו יוגה הן שתי אסטרטגיות התמודדות נהדרות שיעזרו לכם להתמודד עם כעס.

לדוגמא; אם הכעס שלכם נובע מן הפקק שאתם תקועים בו, הפעילו את הרדיו ותשירו .הרעיון הוא ליצור בריחה נפשית ו / או פיזית מהמצב.

5.תעשו מזה צחוק!

כאשר מתמודדים עם בני משפחה זועמים, אפשר למצוא דרך לגרום להם לצחוק.

ישנו טריק שאפשר להשתמש בו (אם אתם אלו שכעסתם) והוא: לקחת תמונה מהירה של עצמכם עם ביטוי מטופש או בקשת חרטה, להדפיס אותו, ולשים אותו על כרית של בן משפחה או לשלוח כהודעה.

או לעשות ריקוד מטופש ביחד, או להסתיר מתנה באוכל ולהגיש בארוחת הערב או כל שרק תחשבו עליו, הנקודה היא לעשות משהו קליל ומהנה ביחד ובכך לנטרל את הכעס. עם זאת, זה גם מזכיר לכולם שאתה במשפחה הזאת ביחד לנצח, אהבה וסליחה זה חלק בלתי נפרד ממשפחתיות ומערכות יחסים בריאות.

6.כיצד ניתן להתקדם הלאה

זכרו כי כעס הוא באמת ‘שליח’. נסו לשאול את עצמכם מה בדיוק מטריד אתכם עכשיו והשתמשו בכעס כאינדיקציה, לכך שיכול להיות שיש משהו שצריך להשתנות אצלכם כדי שדברים בעתיד ייפתרו ויהיו אף טובים יותר.

וכמה שיש ישמע לא הגיוני, לפעמים הכעס הוא טריגר למשהו לא פתור בעצמנו וכדאי לשאול: מה הכעס הזה משרת אצלכם?

7.אל תשימו את הכעס שלכם בתצוגה לעיניי כולם

זכרו כי להציג בהפגנתיות את  הכעס שלכם לא ייתן לכם כלום מלבד לחוש תסכול או להפחיד אחרים.  זה לא כלי שישמש לטובתכם בתקשורת עם אחרים, או בהתמודדות עם הכעס מול עצמכם. זהו מצב מזיק, אישי, רגשי, אשר מעיד על סימפטום של בעיה בסיסית כלשהי. אז תנסו לעשות חושבים עם עצמכם מדוע אתם חשים ככה ומה באמת מפריע לכם ואל תתנו לעצמכם להשתמש בכעס כאיום, במיוחד לא מול הילדים והקרובים שלכם. (הכעס שלכם זאת הבעיה שלכם בלבד, לא שלהם).

8.אמפתיה

אמפתיה אמיתית פירושה להיכנס לראש וללב של אדם אחר ובכך להבין ולהרגיש את החוויה שלו. אתם יכולים לעשות זאת בדרכים רבות, למשל, לדמיין את המצב דרך עיניו של אדם אחר; כתיבת סיפור מנקודת המבט של האדם האחר על המצב; לספר את הסיפור לחבר/בן משפחה אחר ולראות את נקודת המבט שלו (מבחינה אובייקטיבית).

9.לדבר או לכתוב על הכעס

תנסו לדבר עם חבר, ניטרלי שיוכל להביא קצת פרספקטיבה שונה למצב, או אפילו לדבר בקול רם עם עצמכם על זה (רצוי כאשר אף אחד אחר לא יכול לשמוע אתכם).

כמו כן, אתם יכולים לכתוב את כל מה שאתם מרגישים על נייר, אפילו לכתוב זאת בצורת מכתב – משמע, שאתם מתכוונים לשלוח את זה לבן אדם מסוים גם אם אין כוונה לשלוח. בכך אתם יכולים להביא את הכעס שלכם בצורה בריאה.

מצרפת לכם מדיטציה שתיתן פרופרציה על המצב הקליקו – כאן 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות