חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, יזמות, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:05/05/2018

7 טעויות הכי גדולות שאנשים עושים בעת שינוי בקריירה

שינוי קריירה הוא אף פעם לא פשוט, אך בהחלט אפשרי. העובדה שאתם צועדים בנתיב מסויים מבחינת הקריירה, אין פירושו שעליכם להמשיך ולצעוד בו לנצח.

מן הסתם, ייתכן שבני משפחתכם וחבריכם עשויים לחשוב שהשתגעתם, כאשר תודיעו על כוונתכם לשנות כיוון בקריירה, כחלק מתהליך אמצע החיים, אבל אתם יכולים להתעודד, משום ש-59% מהמבוגרים במעגל העבודה טוענים שהיו מעוניינים לעשות את הצעד.

זאת, על פי סקר שנערך לאחרונה על ידי בית הספר לעסקים של אוניברסיטת פיניקס.

בין אם משעמם לכם בעבודה, אתם שחוקים ממנה, או שפשוט הייתם רוצים אתגר חדש, ישנם מספר שיקולים בהם כרוך שינוי קריירה מוצלח. אם תתעלמו מהם, קרוב לודאי ש”תפלו” אל אחת הטעויות הנפוצות הבאות:

1. קבלת החלטות פזיזה

לפני שתשנו את תחום העיסוק, יש לבצע הערכה מעמיקה באשר לסיבות שבגללן הייתם רוצים לעזוב את תחום העיסוק הנוכחי שלכם. “יש להקדיש זמן כדי להבין מדוע אינכם מרוצים ומה יהפוך אתכם למרוצים יותר בעתיד”, מהנסיון שלי לפעמים חוסר הסיפוק אינו נובע דווקא מהעבודה עצמה, אנו נוטים “להאשים” את מקום או סוג העבודה בזמן שמשהו אחר לגמרי בחיים מפריע לנו.

לכן שאלו את עצמכם מדוע אינכם מרוצים, וענו על השאלה בכנות. ייתכן שעובר עליכם שבוע גרוע, או חודש גרוע, או שאתם לא אוהבים את הבוס שלכם, אבל אוהבים את התחום בו אתם עוסקים.

כולנו עוברים שלבים של אי שביעות רצון בעבודה, וייתכן שזה באמת רק משבר ולא מגמה של חוסר התאמה.

2. בחירת קריירה חדשה על סמך רמת השכר

מן הסתם, צריך להיות מעשיים וממוקדים בעת בחירת הקריירה הבאה שלכם, אבל אין לבסס את ההחלטה אך ורק על פוטנציאל הרווח.

אם תבחרו בעבודה משתלמת כלכלית שאינה תואמת את תחומי העניין שלכם, הערכים או החוזקות, לא תהיו מרוצים,  האם תהיו מרוצים יותר אם תעבדו בעבודה שמכניסה יותר, אבל לא מעניינת אתכם? ייתכן שבהתחלה כן, אבל קרוב לודאי שהחידוש שבעניין יתפוגג עד מהרה.

זה לא אומר שצריך להתעלם מנושא השכר בעת בחינת האפשרויות העומדות בפניכם. אך יש להביא בחשבון גורמים חשובים אחרים, כגון האיזון שבין החיים המקצועיים ובין החיים האישיים, והזדמנות לצמיחה, בנוסף לפיצוי הכלכלי.

3. אי בחינת שוק העבודה בתחום החדש

אינכם בטוחים שאתם יודעים באיזה תחום הייתם רוצים להשתלב? ערכו תחקיר לגבי תחומים ותפקידים בכדי למצוא התאמה טובה ביניהם ובין הכישורים ומטרות הקריירה שלכם, אחרת אתם פשוט יורים באפלה.

בדקו אפילו תחביבים חדשים שלכם, תיתנסו ביכולות חדשות שלכם, זו דרך לחשוף את עצמכם לכישורים, אהבות ואף סוגי אנשים שמתאימים לכם יותר.

בידקו בלשכה לסטטיסטיקה בעבודה, על תחומים בצמיחה.  מי יודע, אולי תגלו תחום שבו הצמיחה הינה מעל הממוצע, ומתאים בצורה מושלמת למערך הכישורים שלכם, שמעולם לא חשבתם לעסוק בו, קיראו מאמרים על מקצועות העתיד ואולי אחד מהם מושך אתכם במיוחד.

7 סימנים שהעבודה לא מתאימה לכם יותר 

4. עזיבת מקום עבודה מבלי לדאוג לעבודה חלופית

מחקרים מצביעים על כך שקל יותר לקבל הצעות עבודה כאשר אתם עדיין עובדים. הדבר מובן, מפני שפערי זמן בין מקומות עבודה בקורות החיים עלולים לגרום למנהל גיוס וכח אדם לחשוב פעמיים לפני שירימו אליכם טלפון כדי לזמן אתכם לראיון.

משום כך, כדאי להישאר במקום העבודה הנוכחי עד שתהיה לכם עבודה אחרת ביד. מה גם שאתם נראים יותר חיוניים כאשר אתם בעבודה ולא אחרי תקופת מה בבית, שתחושת הביטחון מתחילה להתערער בכם ומוקרנת החוצה.

5. תפתחו ותשמרו קשרים

גם אם תוצאות התחקיר שערכתם לגבי התחום בו הייתם מעוניינים נשמע מבטיח, לא תדעו מה מצפה לכם כל עוד לא תשוחחו עם אלה שעוסקים בו. משום כך, עליכם להרחיב ולעדכן באופן קבוע את רשת הקשרים המקצועיים שלכם.

אחת הדרכים הטובות ביותר להרחבת המעגלים היא לפגוש אנשים העוסקים בתחום המבוקש לצורך קבלת מידע. בפגישות הללו, הציגו שאלות משמעותיות (לדוגמא: “כיצד אתה רואה את עתיד התחום?”, או “על אילו איגודים מקצועיים או פרסומים מסחריים אתה ממליץ?”).

טיפ מקצועי: התכווננו אל האנשים העובדים בחברות בהם תרצו לעבוד בעצמכם. לא רק שתלמדו את כל הפרטים המעשיים, יש גם יותר סיכוי שתשמעו על משרות שמתפנות ועל הפניות פנימיות.

6. חזרה ללימודים כשאינכם בשלים עדיין

בהתאם לקריירה החדשה שבחרתם, ייתכן שיהא עליכם ללמוד לתואר בתחום אחר. בתחומים מסויימים, ישנן דרישות ברורות לגבי ההשכלה הנחוצה (לדוגמא: תואר שני ורשיון כדי לעסוק בסיעוד, קרי אחות/אח), ואילו תחומים אחרים אינם דורשים חזרה ללימודים כחלק מההסבה המקצועית.

“רבים חושבים, ‘אני צריך תואר שני במנהל עסקים, או, ‘אני צריך ללמוד לתואר מתקדם’, אבל לא תמיד יש צורך”,

עליכם לערוך תחקיר ולבדוק האם תואר אקדמי נוסף אכן ישדרג את אפשרויות התעסוקה שלכם, או יתרום להגדלת ההכנסה שלכם (שאלו אנשים שאתם מכירים במציאת התשובות לשאלות הללו). אם לא כך הדבר, אתם תבזבזו כסף לשווא, או שתכנסו לחובות בגין הלוואות סטודנטים, וכל זה בשביל תואר שאינו נחוץ לכם.

7.  אי התאמת קורות החיים לשינוי קריירה

אמנם נפלא שיש לכם 15 שנות ניסיון בתחום יחסי הציבור, אבל אם אתם רוצים לעבור הסבה לתחום משאבי אנוש, קורות החיים הישנים שלכם לא יעזרו לכם כאן.

קורות החיים שלכם צריכים להיות מותאמים לתחום החדש אליו אתם מעוניינים להיכנס. בדקו הגדרות תפקיד אחדות בתחום הרצוי לכם ושימו לב על אילו מיומנויות וכישורים מושם דגש. איזה מהכישורים שלכם ישים גם בתחום החדש?

עבור אלו המכוונים להסבה מקצועית, קורות חיים פונקציונליים ידגישו באופן יעיל יותר את האיכויות והכישורים שלכם יותר משיעשו זאת קורות חיים כרונולוגיים. השקיעו זמן ומאמץ כדי לעדכן וללטש את כישוריכם ומיומנויותיכם, ללא קשר לוותק שלכם במעגל העבודה.

בהצלחה, ופרנסה טובה!

חזרה לרשימת מאמרים
חנות