חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית תגובות: 0 תאריך פרסום:08/07/2018

7 שלבים פשוטים כיצד להפסיק להתלונן

החיים באשר לעצמם מלחיצים מאוד, ותלונות יכולות להיתפס כמשהו נורמלי וטבעי אך עם זאת, תלונות דווקא משפיעות בצורה שלילית על המוח שלנו, ועל הבריאות הגופנית שלנו. ההשפעה השלילית מלווה בתחושת עצבות או מלנכוליה גדלה, יחד עם אי שביעות רצון אמתית מחיי היומיום שלנו.

לחץ שלילי יכול לגם להחמיר בעיות בריאות כרוניות, כגון סוכרת או אסטמה. תלונות פיזיות אחרות עשויות לכלול כאבי ראש מוגברים, כאבים במרפקים ודיכאון. אחת הדרכים להילחם בסימפטומים אלה היא באמצעות למידה, כיצד לעצור תלונות אלו שחסרות כל תועלת.

אם אתם אינכם כאלו, אך מכירים אנשים כאלו – שתפו אותם! זה עלול רק לעזור.

1.מפתחים גישה חיובית

תשנו את הדרך בה אתם חושבים. כמובן, זה הרבה יותר קל להגיד מאשר לעשות אבל זה בהחלט אפשרי. לקחת בעיה ולראות את הצד החיובי שלה. לדוגמא, קל להגיד שיש ילד מושלם – בעבודה ובלימודים אך אין זה אמיתי, כי אין דבר כזה מושלם. קבלו את המצב כמו שהוא ושימרו על צד אובייקטיבי ככל האפשר. כמו כן, עליכם לזכור כי כולנו חווים דברים טובים יותר ודברים טובים יותר ואין ייצור כזה מושלם.

2.הסתגלות

הדבר היחידי שבטוח בחיים, הוא ששום דבר לא בטוח. השינוי מגיע, אם לא מחר, אז שבוע הבא, ואם לא שבוע הבא אז בשנה הבאה. כמה שינויים בחיים הינם משמעותיים עבורנו; לפעמים הגדרת זמן יומי ש”מותר” לנו להיות עצובים על אותו שינוי יכול לעזור. להרשות לעצמכם פרק זמן מסוים ביום להיות קצת עצובים ולהיות במקום הזה של כאב/עצב (אך הבטיחו לעצמכם שזה מצב זמני בלבד).

קבלת המצב תסייע לכם להסתכל בחיוב לשינויים בחיים. כמו כן, תקחו את הבעיה והסתכלו כעל הזדמנות/ שיעור לצאת חזקים יותר ולא על מכשול שנפל רק עליכם משום שאינכם טובים מספיק.

3.להיות יותר מודעים

לעולם לא ניתן לשנות את העבר או העתיד. לכן אם נתלונן על כך, לא יהיה בזה שום טעם. במקום זאת, יש לנוע במקום ולהתמודד עם המצב הנוכחי כפי שהוא מתפתח. להכיר את המחשבות השליליות ולהפוך אותם במחשבות חיובית. במקום “אוי לא! שוב פעם השעון המעורר הזה!” אז לחשוב “איזה כיף! זכינו בעוד יום חדש!”. אמנם זה נשמע כמו קלישאה, אך זה כל כך יעזור לכם לקבל בצורה חיובית יותר את הטוב והרע שהחיים מציעים לנו.

4.אסרטיביות

אסרטיביות היא לקחת אחריות על עצמך ועל חייך, תוך ויתור על הרגלים רעים או רצונם של אחרים שהם לא שלך. להתלונן לא יגרום לאחרים להבין מה הם הצרכים שלכם או כיצד ניתן להשתפר. תעבירו ביטחון החוצה, עמדו ישר, לחיצת יד איתנה, תמיד תראו אנשים בגובה העיניים. הביעו את עצמכם, ותדברו בבירור אם אתם רוצים שאנשים יבינו את הנקודה שלכם. הימנעו מפליטות פה שקורות באימפולסיביות כדי למנוע מבוכה מיותרת.

אולי עניין אותך >>> איך להיות אסרטיבי 

5.להיות פחות שיפוטיים

זה כולל את עצמכם. כולם עושים טעויות, וכולנו שגינו במהלך חיינו בדברים מסוימים. זה פשוט בלתי אפשרי להיות שליטה על כל מצב, לפעמים עדיף להוריד את הלחץ ופשוט להתגלגל עם התוצאות. רשימת נקודות החוזקה שלכם יכול לעזור לכם לבנות ימים טובים יותר, ורשימת נקודות חולשה כדי להמעיט ימים פחות טובים.

“Do something today that your future self will thank you for”

6.תהיו אחראיים

אתם אחראים לטעויות של עצמכם, ואינכם אחראים לטעויות של אחרים. הצעד הראשון להיות אחראי הוא כבוד עצמי. התחילו לחשוב על עצמכם ועל תהליך הקבלת החלטות שלכם. שמרו על האנשים החשובים בחייכם והחיוביים. הוציאו אנשים שלא מפסיקים להתלונן.

7.המשיכו לנוע קדימה

מכשולים של החיים מונעים ממכם לנוע קדימה במהירות שרציתם.  אמירה ידועה אשר יכולה לעזור לנו להבין בצורה בהירה יותר, ש”גם זה יעבור”.  זאת אומרת, שכל דבר שמגיע אלינו ויוצר בעיה, אינו יכול להימשך לנצח. רוב הבעיות הן זמניות וחולפות – זכרו זאת!

שימו לב לעצמכם. חישבו חיובי, בצעו את ההחלטות שלכם בצורה הכי בהירה שאפשר והאמינו בעצמכם ובטוב שיש בעולם הזה.

“WORK FOR A CAUSE, NOT FOR APPLAUSE. LIVE TO EXPRESS, NOT TO IMPRESS”

חזרה לרשימת מאמרים
חנות