חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:30/01/2017

שאלת מפתח אחת משנה את התוצאה לטובה הרבה יותר

שאלת מפתח אחת משנה את התוצאה לבריאה הרבה יותר

למה אני? השאלה הזו עולה אצל כולנו בשלב מסוים בחיים.  החיים הם בריאה קסומה, ובכל זאת לנו בני האדם יש נטייה לראות את מה שחסר ואת מה שנעלם ואת מה שלא מושלם עבורנו. יש לנו נטייה לבקר לצלוב ולשפוט כל דבר שאינו מושלם לטעמינו. בעיקר אותנו. את עצמינו.

לא פלא, כי כאשר הצרות מתישות ואירועים  בלתי מובנים מצטברים בחיינו, נוצר מעין ענני סערה גדולים ושחורים המכסים את שדה הראייה ומכבידים על התחושות, עד שאנחנו כמעט ולא מזהים את החיים, בטח שלא מצליחים לראות את הצמיחה שתגיע לאחר הסערה. ואז באופן אוטומט כמעט אנו מתחילים לשאול –  “למה אני?” “למה דווקא אני”?

העניין החשוב הוא, שהשאלות שאנו שואלים את עצמנו יקבעו כיצד נתפקד במהלך המבחנים השונים שהחיים יזמנו לנו. ולכן, בפעם הבאה, תשאלו “למה לא אני”, במקום לשאול, “למה אני?”

1.התעלות מעל אנוכיות טומנת בחובה גמול נצחי

כאשר אנו תוהים מדוע הגורל, היקום, הקארמה, אלוהים, או כל כח אחר אפשר לביש המזל להכנס אל חיינו, אנחנו מוכיחים עד כמה הראיה שלנו לגבי “מגיע לי”, מעוותת בעצם. בעולם מערבי במיוחד, אנשים מתמודדים עם עניינים בולטים הנוגעים ל”מגיע לי”. שאלה כמו “למה אני” מטילה אור על האמת הזו, אפילו אם אנחנו יודעים את התשובה עמוק בלב. מה הופך אותנו לטובים מאחרים וגורם לנו להאמין שדברים רעים לא אמורים לקרות לנו?

במקום לאמץ אנוכיות כחלק מהגישה שלנו לחיים, אנחנו יכולים לשנות את שאלות המפתח שלנו בכך שנשאל את עצמנו “למה לא אני?”. חבר שבנו אובחן כסובל מאוטיזם, שאל את עצמו “למה לא אני?”, כך הוא התחיל להתמודד עם ההפרעה בצורה הנכונה. בהתחלה הוא ראה באוטיזם כאויב נורא, איתו אף משפחה לא היתה מצליחה להתמודד. אויב נורא והרסני.

כאשר שינה את מיקוד השאלה ללמה לא אני? למה אני לא יכול לעמוד באתגר? למה הבן שלי לא יוכל להגיע רחוק? למה אני לא יכול לראות את האוטיזם כברכה? למה האוטיזם אינו מתנה? הוציאו את האנוכיות מכל משוואה ולפתע השלילי יהפוך לחיובי. ה”מערכת החיפוש האוטומטית” של המוח הגיבה לשאלות החדשות בכך שנתנה תשובות שאיתן אפשר לחיות לגדול ולהתפתח. ואף לראות במשהו שהוא לכאורה קללה בברכה.

2.השאלה “למה אני” גורמת לנו להתבונן דרך המשקפיים השחורות ביותר

ביש המזל מגיע אל כולם. קשיים בחיים אינם מתחשבים במי שאתה, לא בחשבון הבנק שלכם, או בעבר המשפחתי שלכם. צרות בעיות וקשיים פשוט מגיעים אל כולם. במוקדם או במאוחר, תתמודדו עם היבטי חיים גם אם אינכם רוצים.

ככל שנקדים להבין כי לא מן הנמנע שניתקל בכאב, אובדן וייאוש, ועם מגוון רחב של נסיבות, כן ייטב. שאלת המפתח שאנחנו בוחרים לשאול את עצמנו בחיים יעזרו לנו להתמודד עם ההתפכחות בצורה טובה הרבה יותר, או הפוך, תגרום לנו לגבש השקפת עולם המאופיינת בחוסר הערכה עצמית ואפילו חוסר כבוד.

כאשר אתם שואלים, “למה אני?” המוח מחויב לענות על השאלה הזו. בדיוק כמו ששמים בגוגל שאלת והיא מעלה את כל האופציות אך ורק בהתאם לשאלה ששאלתם.

אם תשאלו “מה לא טוב איתי?” תקבלו מלא תשובות מה לא טוב איתכם

אבל אם תשאלו “מה טוב איתי? גם תקבלו תשובות, אך כאלו שיכולות לרתום את אנרגית החיים אליכם ולטובתכם.

כאשר אתם מרגילים את עצמכם בשאלה “למה אני?” המוח לא ידע להבחין בין אמת מודעת, ובין זיוף, מה שיקרה הוא שכאשר יהיה ארוע שלא תאהבו אותו, אתם ישר תמצאו בעצמכם את כל הפגמים שלכאורה הם הסיבה למה שקרה.  למשל דייט שלא צלח ישר אפשר להאשים שאתם לא מספיק טובים/יפים/ראויים. ראיון עבודה שלא עברתם ישר תאשימו את עצמכם שאין לכם מספיק קשרים. הורים לילדים הסובלים מהפרעות שונות לרוב סבורים כי ילדם סובל מהפרעה כזו או אחרת בגלל ההחלטות שהם קבלו בחייהם, ברוב המוחלט זה לא נכון.

עלינו להישמר מליפול לחוויית ה- קורבן להאשמות ולרגשות אשם. אף אחד אינו מושלם, ולעיתים רבות כל “הפגמים” שאנו מוצאים הם דווקא אלו הבונים אותנו, אם נלמד להשכיל ללמוד את עצמנו בצורה אובייקטיבית ומלאה בחמלה.

כאשר אתם שואלים ” למה אני?”, התשובה בסופו של דבר תהיה “בגללכם”, או “כי אתם הייתם/עשיתם..” “עשו לכם” “למה אני”? תמיד מביא לתשובות שליליות

3.חוכמתו של שלמה המלך

שלמה המלך אמר: כי-עת ופגע, יקרה את-כולם. “. משנתו של שלמה המלך חלה לא רק על הורים, אלא גם לגבי כולנו. העת והפגע, או התזמון וההזדמנות הם אלו שקובעים את ההחלטות שלנו, ולא הספקות, האמונות הטפלות, הפחדים, או הכשלונות שלנו.

כאשר אנו משחררים את האנוכיות בכך שאנו שואלים את עצמנו שאלות מפתח כגון “למה לא אני?”, אנו מתכווננים אל הפתרון. כאשר אנו מבינים שדברים רעים קורים לכל אחד, בלי שום הגיון או פשר, אזי הימנעות משאלה כגון “למה אני?”, שיש בה אנוכיות וזלזול עצמי, הופכת הגיונית ומובנת יותר. אם נמשיך עם הרעיון זה, אז נתיב האנוכיות והבעיות ייצרב עמוק יותר.

כל פעם שאתם חושבים מרגישים כך “למה אני?” תשנו ל”למה לא אני?” זה כבר יעלה חיוך על פניכם.

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות