חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:02/12/2016

8 דרכים שאנשים יכולים להיות פאסיב אגרסיב מבלי שידעו זאת

הקדמה

התנהגות זו באה לידי ביטוי על ידי כעס, דחיינות, עקשנות ואי ביצוע משימות מתחום האחריות שנאמר במפורש או במרומז אנשים כאלו בנויים מחלק פאסיבי שהוא חלש, מדוכא, חסר ביטחון עצמי והחלק האגרסיבי חסר גבולות, אלים, תמיד צודק, לוחמני, בוטה, כועס וילדותי, הם בעצם אישיות כואבת ומתוסכלת, אשר מרגישה קשת רחבה של רגשות- אך אינה מסוגלת להביען כהלכה.

מכיוון שהתנהגות זו משמשת כמנגנון הגנה, האדם לרב אינו מודע לבעייה, בפועל מדובר בתוקפנות לא מילולית שמתבטאת בהתנהגות שלילית.

8 סימנים לאדם פאסיב אגרסיב 

1.התמהמהות ואיחור כרוני

אם אינו רוצה להגיע לאירוע, הוא יבזבז הרבה זמן על הכנות מקדימות ויגיע רק לקראת הסוף במקום פשוט להגיד שאינו מעוניין או להגיע בזמן ו”לסבול” את ההמצאות באירוע.

2.דחיינות

כאשר הבוס מבקש ממנו מטלות, הוא ירגיש מנוצל ובגלל התחושות הקשות שיציפו אותו, הוא אומנם יסכים (פאסיב) אך לא יעשה אותם (אגרסיב) ואף ידחה אותם עוד ועוד.

3.שימוש בתירוצים

במערכות יחסים לא יתעמת לעולם, יעדיף לבגוד (כפורקן לכעס על בן/בת הזוג) ויעדיף לדבר בפתקים והודעות מאשר שיחה וארבלית המאלצת אימות ועימות.

4.החמצת פנים, התכנסות, שתקנות

כאשר אינו מרוצה הוא אינו יגיד ישירות, אך יגרום בדרך עקיפה לסובבים אותו להבין שמשהו לא תקין. לדוגמה- באמצע מריבה עם הבן/בת זוג להיכנס לשתיקה, פשוט להפסיק לדבר. לקחת את המפתחות של הרכב ובלי להגיד כלום פשוט לצאת מהבית.

5.מאוד נחמדים כלפי חוץ אפילו ניראים רגישים ועדינים

חלקם הבינו כבר בגיל צעיר שזה מקובל חברתית ואימצו את הגישה הזו, אבל בפנים הם גועשים ותוקפניים, כי לא נתנו להם מקום להביע כעס ולפרוק את מגוון הרגשות השלילים שלהם, ומכיוון שרגשות כאלו לא נעלמים הם  היו חייבים למצוא דרכים חלופיות לפרוק אותן, כאנשים בוגרים השיחות איתם נשמעים לרב עמוסים בהכחשות, הסתרות, מסתורין ועמימות.

כבוגרים בגלל הקונפליקט התמידי שהם נמצאים הם אינם  מסוגלים להניע את עצמם קדימה, לזרום, להיות קלילים, לשמור על איזון ועל חדוות היצירה.

 6.עונה תמיד “בסדר” לשאלה “הכל טוב?” גם כשלא טוב בכלל

פחד מחשיפה ומאינטימיות לא נותן אפשרות אמיתית “לחדור” פנימה אל נבכי נשמתו, צריך לדלות ולסחוט מהם בכוח מידע ומה הם מרגישים.

7.ריצוי גם כאשר לא מסכים

הם יכולים לעטוף עצמם בתפקיד “הקורבן”, לעשות דברים כנגד רצונם למרות שיחוו כאב ותסכול

8.עלול ליצור אצל הצד השני תחושה שהוא “משתגע”

מכיוון שזו אישיות מאוד תקועה, שרוצה המון אבל לא עושה כלום לשם כך.. אישיות אשר מלווה בנטייה להרס עצמי, קשה מאוד להישאר שלווים לידם.  בין אם הם מתכנסים בשתיקות ובין אם הופכים להיות מאוד גסים פוגעניים וחצופים, הם מצליחים להשתלט על הסביבה ויוצרים תחושה של פחד ושיתוק.  גם ולמרות שהם מכים על חטא עם תחושת אשמה קשה, אין להם שליטה ולפעמים מודעות להתנהגות שלהם, כך שלהיות בזוגיות עם אדם כזה, יכולה להיות חוויה מאוד מתסכלת, שדורשת כישורים בלשיים כדי לזהות ו”להוכיח” שבכלל יש כאן תוקפנות.

לסיכום,

כאשר אנשים אלו מרגישים מוטרדים, עצבניים או מאוכזבים במקום לקחת אחריות על רגשותיהם הם אוטמים אותם, מכבים את הרצון והיכולת לדבר, ובכך גם אם נרצה לעזור להם הם יגמרו לנו את האנרגיות תוך כדי ניסיון נואש שלנו לדובב אותם לשיחה כנה, הם ישכנעו אותנו שהעולם זה מקום “רע”, “לא הוגן”,  יזעיפו פנים, ידברו רעות על אנשים אחרים גם אם קרובים אלינו ומשנים את ההתנהגות בצורה ברורה להתנהגות נמנעת וחוסמת. סימנים נוספים: האשמה, התלוננות, שקרים, איבוד דברים, פחד מתלות/סמכות/תחרות, דחיית עצות, שימוש בתירוצים, חוסר יעילות מכוון. 

זכרו, אתם יכולים פשוט לומר ולעשות- עד כאן!

כי האחריות לטיפול היא אצל האדם עצמו, בשלב ראשון הוא צריך להכיר בעובדה שיש בעיה.

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות