חזרה לרשימת מאמרים
להתחיל עסק עצמאי
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה יזמות תגובות: 0 תאריך פרסום:01/08/2018

מדוע צריך להתחיל עסק משלך כבר בזמן הלימודים באוניברסיטה?

1. סיכון נמוך, תמורה גבוהה

מה יש לכם להפסיד? אתם לא בעלי נכסים רבים או משהו דומה. יש לך מספר מחויבויות להמשך החיים, וברגע זה במקרה הכי גרוע אתם תחזרו לעשות את מה שאתם עושים עכשיו.

השנים שלך במכללה יסתיימו לפני שתשים לב, ופתאום הסיכונים יהיו הרבה יותר גבוהים. בטוחה שאפשר למצוא זמן כדי להתחיל לנסות עסק מסוים בכל שנה של האוניברסיטה. בכך בעצם תוכלו לקבל מושג בכל סוף אותה שנה נוכחית אם זה הולך להצליח או לא. אולי אפילו תבינו ישר על ההתחלה, ואולי ישר תפסיקו ותתחילו משהו חדש. ככל שתנסו מוקדם יותר ליישם את הרעיונות שלכם, טוב יותר.

2. שימוש במקורות הקמפוס

לאוניברסיטאות יש גישה לאינטרנט מהיר, ייעוץ חינם ממרצים שאוהבים בדרך כלל לקחת חלק מסטארט-אפים או רעיונות של סטודנטים, חדרי ישיבה, ועוד מקורות רבים אחרים שאתה תצטרך לשלם לא מעט כסף בחוץ.

למען האמת, שאתם כן משלמים הרבה למען מקורות קמפוס אלו, כמו השכר או המיסים, אז כדאי לכם לנצל את ההזדמנות הזאת ולהשתמש בזה לטובתכם.

3. השכלה של העולם האמיתי!

אתה יכול ללמוד כל כך הרבה בכיתה בלימודים. עולם הסטארט-אפ משמש כגשר מצוין בין חומר הנלמד לבין יישום בפועל.

“אין דרך טובה יותר להאיץ את ההתפתחות האישית והעסקית שלך יותר מאשר לבנות עסק”.

4. לקוחות נגישים – סטודנטים אחרים

לסטודנטים יש דחף לבחון את הרעיונות שלכם. הם זולים, והם בדרך כלל גם יגידו את האמת אם הם לא אהבו את המוצר/רעיון. בדרך כלל, ביקורת זו יכולה להיות ביקורת בונה שאולי אף תגרום לכם להשתפר. אם אתם יכולים לגרום לסטודנט אחר לשלם בשביל משהו זה סימן טוב שהמוצר או השירות שאתם מעניקים הוא חיוני. כמו כן, סטודנטים יכולים להיות חוליות מקשרות לעוד לקוחות משום שיש להם את הכוח לגרום למשהו להיות ויראלי.

5. מנטור!

תמצאו יזמים שאתם מעריכים ומשמשים כמודל לחיקוי עבורכם, ותנסו להשיג אותם, דרך טלפון, אתר או אימייל. תכתבו שאתם סטודנטים, מה אתם לומדים ומה הייתם רוצים לדעת. יזמים מצליחים אוהבים לתת עצות ליזמים צעירים ושאפתנים שרוצים ללמוד. תופתעו לגלות שאותם אנשים אכן מפנים זמן, וברוב הפעמים גם עונים ומדברים באופן חופשי יותר משום שאתם לא מהווים איום או בעלי אינטרס מנוגד.

ייתכן ויעניין אותך >>> 4 מנטורים שכל אחד צריך

6. שותפים מייסדים

זה נכון שסטונדטים באוניברסיטה אין הרבה ניסיון אבל תחשבו על זה ככה – היזמים המצליחים של מחר הם באוניברסיטה עכשיו, ומתי הולך להיות לכם זמן טוב יותר לגייס אותם מעכשיו, כשהם עדיין לא מבינים למה הם מסוגלים? מארק צוקרברג הבא יכול להיות הסטודנט או הסטודנטית שיושבים ממש על ידך בכיתה.

7. בניית קריירה

גם אם אתם מתחילים עסק בזמן האוניברסיטה וזה נכשל, זה עדיין פלוס גדול לקורות חיים שלכם. התחלת עסק מראה על יצירתיות, מוטיבציה, תעוזה, בדיוק העובד הטיפוסי המצליח שחברות מחפשות. ניסיון בסטארט-אפ בזמן הלימודים יכול לשים אותך על מסלול מהיר להזדמנויות שעלולות להגיע וזאת משום שאתם עדיין יכולים לעבוד בחברה אחרת אם אתם מחליטים שאתם לא מוכנים להיות יזמים במשרה מלאה ורוצים קודם לקבל קצת ניסיון עבודה.

ייתכן ויעניין אותך >>> 4 צעדים יעילים איך להפוך רעיון למציאות?

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות