חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית תגובות: 0 תאריך פרסום:18/09/2017

מתי עדיף לנו לדעת את האמת ומתי לא?

יש אנשים שמעדיפים לדעת את האמת גם אם היא קשה וכואבת, ויש אנשים המעדיפים לא לדעת עליה בכלל. אפשר להניח כי הרצון לדעת את האמת הינו עניין של בגרות ובשלות ומוכנות..
אפילו של אומץ.
אך, לא רק.

אף אחד לא יתווכח אם העובדה שכאשר אנחנו נאלצים לעמוד חשופים מול האמת זה יכול להיות מאוד מיטלטל, כואב, לא נעים, מעליב, משפיל, לא נוח, לא טבעי ורק גיבורים אמיתים יכולים לעשות זאת.
להתוודות בפני עצמנו שזו האמת ולא משהו אחר, להסתכל לאמת בעיינים, מבלי לסלף, מבלי לעגל פינות, מבלי לסדר לנו את העובדות והאמיתות בצורה ״הגיונית״ גורם לוידוי כנה שלנו מול עצמנו. 

ולאן זה מוביל אותנו?

הווידוי הזה גורם לנו באותו הרגע, לעבור ממוד של נתינה למוד של קבלה.
עכשיו אני אסביר, כאשר אנחנו לא יודעים את האמת, בין אם מבחירה וגם אם לא, אנחנו לכאורה משחקים את המשחק לפי הכללים שלנו, אנחנו בנתינה. ובמשחק הזה יש הרבה מקום לאשליות ודימיונות שווא. אנחנו נותנים- הסביבה והעולם מקבלים. אנחנו קובעים את הכללים, תחושה נפלאה של שליטה. האחרים בתגובה למה שאנחנו מציעים, אנחנו מתנהלים בתוך המציאות כפי שאנחנו מחליטים לראות אותה- גם אם טוב וגם אם לא, לתת מתוך רצון לשלוט זו עמדה של כח מדומה.


כשאנו בוחרים לדעת את האמת, אנחנו בקבלה, אנחנו בוחרים לשנות את כללי המשחק. 

בקבלה אנחנו מפרקים את האגו, הרצון לנצח, להצטדק, להוכיח, לאחוז בכח, להילחם. בקבלה אנחנו מאפשרים לכוחות חיצוניים להיכנס לתוך חיינו ומתוך בחירה מודעת, אנו מחליטים להתמודד עם כל מה שיקרה מעכשיו והלאה. הופכים להיות חכמים ולא צודקים. כח אמיתי ולא מדומה. בו ברגע הקסמים האמיתים של החיים מתחילים להתרחש.
מתי עדיף לדעת? כאשר ניהיה מוכנים לקבל אור חדש לתוך חדרי הנשמה, לתוך חיינו, לתוך החלטותינו, לתוך בחירתנו, לתוך הערכים והאמונות שגדלנו עליהם, כזה שיחולל בנו שינוי גדילה והתפתחות. אז עדיף לדעת.

חזרה לרשימת מאמרים
חנות