חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:28/01/2018

איך לסיים חברות שלא מתאימה יותר?

הערה: לצורך הנוחות, תרגום המאמר מנוסח בלשון זכר, אך פונה לשני המינים.

לפעמים קורה משהו בחיינו, שאנו מרגישים כי חבר/ה מסויים כבר לא מתאים לנו יותר להיות חלק מהמעגל חיים הקרוב, בין אם הוא עשה משהו קיצוני שאנחנו לא מוכנים לסבול או שהתפתחתם בכיוונים שונים שלא מתאימים יותר.

כך שאם קרה דבר שגורם לכם להרגיש שאתם לא רוצים עוד באותו אדם כחבר/ה הטוב ביותר שלכם ולא נעים לכם לעשות את הצעד לניתוק או שאתם לא בטוחים שזה בכלל נכון, המאמר יכול לעזור לכם בקבלת החלטה ובביצוע שלה.

3 דרכים טבעיות  לסיים חברות אם היא לא מתאימה יותר

 1. קבלת ההחלטה

א.שאל את עצמך מדוע אתה רוצה לסיים את הקשר. חשוב לבחון בקפידה את הסיבות לרצון להפסיק את החברות עם אדם שאליו היית קרוב פעם, לוודא שזו לא סערה רגעית.

שאל את עצמך:

  • האם אתה שונה מהאדם שהיית בעבר?
  • האם החברות הזו מתישה, קשה, או מרעילה?
  • האם התחושה הזו עלתה בעקבות קונפליקט או בעיה בולטת אחרת? האם זהו דבר שניתן להתגבר עליו, או שאולי עדיף לסיים את הקשר?

ב. נסה לדבר עם חבר/תך על הבעיה הספציפית. מתוך הנחה שאם חברך אדם שניתן לנהל איתו שיחה ורק קרה שרבתם, או שישנן מספר נקודות תורפה ביניכם, תוכלו להציף את הנושא ובכך לבדוק תחילה אם יש מקום להבנה, ותוך כדי דיון כן ופתוח תוכלו אולי אף למצוא הסבר ופתרון לתחושה הקשה שלך.

  • אם למשל, חבר/תך זורק הערות מעליבות על מראה השיער שלך, אבל טוב אליך בכל מובן אחר, התחל בכך שתאמר לו שאתה לא אוהב “שעושים צחוק” מהשיער שלך. זה בסדר לשים גבולות גם בחברויות קרובות, יש מצב שאותו חבר פוגע בך בלי להתכוון, כי בשילו שיער זה לא עניין בכלל והוא עצמו אוהב לצחוק על החולשות שלו, כך שכל שעליך לעשות הוא להעיר לו על כך והוא יפסיק.
  • אם אמרת לחבר/תך ועדיין לא אכפת איך אתה מרגיש, יש מצב שזה בהחלט הזמן לסיים את החברות.

ג. אפשר לקחת הפסקה. לפעמים, את/ה מתעצבן על חבר/ה מפני שאתה נמצא איתו ביחד יותר מדי זמן. הקדש יותר זמן לעצמך במשך תקופה מסויימת, ותבדוק אם כך טוב לך יותר.

לפעמים “פסק זמן” או “הורדת התדירות” יכולה לפתור את הבעיה.

  • לדוגמא: אם אתם מבלים יחד 6 ערבים בשבוע, נסה להיות עסוק בדברים אחרים לעיתים קרובות יותר (עם חברים אחרים או באיזה תחביב חדש שתמצא לעצמך), כך שתפגשו רק  שניים או שלושה ערבים בשבוע.

2.התרחקות טבעית

תהליך זה מצליח יותר אם החיבור ביניכם אינו קיים עוד. הוא יכול גם להצליח אם מדובר בחברות מרעילה, אבל אותו אדם יישאר חלק מחייך (לדוגמא, עמית לעבודה), כך שלא תוכל להתנתק ממנו לחלוטין ללא הסרבול הנלווה לכך.

א.היה מוכן לכך שזה ייקח זמן. כאשר נותנים לחברות להתמוסס, הדבר לא קורה מיד, וייתכן שלחבר שלך ייקח זמן להבין מה קורה.

ב.האט בעדינות את קצב ותדירות התכתובת בהודעות או במייל, תאריך את זמן התגובה שלך שיהיה ארוך מהרגיל, ו/או קצר את תגובותיך והפוך אותן פחות מעניינות.

ג.תסרב לעיתים קרובות יותר להצעות לבילויים משותפים.

  • ” אני לא יכול. יש לי דברים קבועים כבר בלו”ז”.
  • “כבר עשיתי תכניות לאותו יום”. (אין צורך לציין שאותן תכניות אינן אלא מרתון סדרות של נטפליקס או בהייה בתיקרה).

ד.התמקדו בדברים אחרים. אין פירושו של דבר שעליך להתעלם מחברך לחלוטין. חשוב לנהוג בו בנימוס, אבל להפנות את עיקר תשומת הלב שלך לדברים אחרים.

  • אל תיכנס לשיחות ארוכות בנוגע לבעיות של החבר שלך, גם אם הוא מנסה לגרור אותך פנימה. שנה את הנושא לאחר פרק זמן מסויים, או שתגיד שאתה צריך ללכת ותעודד אותו לשוחח עם מישהו אחר.
  • אם אתם עם אנשים אחרים, נהג בו בנימוס, אך אל תקדיש לו הרבה תשומת לב אישית.

3.לחתוך!

עם גישת ההתמוססות לא תעבוד (לדוגמא, כאשר מדובר בחבר תלותי ונזקק במיוחד, או חבר שמציק לך), ייתכן שתצטרך לחתוך.

א.בחר זמן ומקום לשיחה עם החבר שלך.

ב.תן הסבר עדין לחבר/ה,  ייתכן שמגרעותיו קיצוניות ומעצבנות אותך, אבל עדיין אכפת לך איך הוא מרגיש/ה. תוכל לשמור על ההערכה העצמית שלו בכך שתגיד ששניכם לא מתחברים, או אפילו שאתה לא יכול למלא את הצרכים שלו במסגרת חברות, אל תעליב ואל תטיח אמירות הקשורות לאישיות שלו. אין לך כוונות לחנך אותו, בסך הכל יש מצב שהוא רוצה את החברות ואתה לא אז כדאי לעשות זאת בסגנון “זה לא אתה, זה אני”

  • “אני לא יכול להיות החבר שאתה רוצה שאהיה” (מתאים לחבר תלותי ו”דביק” שסוחט ממך אנרגיות).
  • “אני מרגיש שהחברות ביננו דורשת עבודה רבה, וכבר אין לי אנרגיות להשקיע בה”.
  • “אני צריך להפסיק לשתות, מפני שזה פוגע לי בחיים. אני צריך להתרחק מהבר, ומהפיתוי”.
  • הבילויים שלנו רובם במסעדות ואני בתקופה שאני מעדיף לאכול בבית ולשמור על תזונה בריאה יותר וכך הלאה… מניחה שהבנתם את הרעיון 🙂

ג. היה כן, לעולם לא אכזר לחבר/ה. עמוד על כבודך. אמור לו שנפגעת ממנו. אל תקרא לו בשמות ואל תדבר איתו בטון תוקפני. לעולם אל תדבר כמו בריון או בעליונות מולו.

  • “בקשתי ממך פעמים רבות לא לצחוק על המבטא שלי. זוהי נקודה רגישה אצלי ואני לא מוכן שיקניטו אותי בנוגע לזה. אני לא רוצה להיות חבר של מי שכל הזמן מזלזל ברגשותיי”.
  • “לא מתאים לי שצחקת על אחותי, יש לה תסמונת דאון והיא חשובה לי מאוד ולא אהיה חבר של מי שצוחק על אנשים עם מוגבלויות”.
  • אני מרגיש שאני כל הזמן בנתינה בחברות הזו, אני מרגיש שאני צריך זמן לעצמי, לאיפוס מערכות שלי.

ד.צפה לאי שביעות רצון. ייתכן שחברך יגיב במגננה או בכעס. קשה להתמודד עם זה, וזה גם נורמלי.

תן לו מרחב, ונתב את האנרגיה שלך לאפיק אחר. כעת זהו זמן טוב ונכון להושיט יד וליצור חברויות חדשות, להתמקד בקשרים קיימים, או לעבוד על תחביב או פרויקט מהם אתה נהנה. קשה לסיים חברות זה אחד הדברים המאתגרים יותר, חברות לא נבנת ביום ולא קל למצוא חברים חדשים, אך בכדי לתת לעצמך אפשרות ליצור סביבה המתאימה לך יותר, כניראה שיהיו חברויות שיצטרכו להסתיים בשביל שחדשות יצמחו.

כיצד ניתן להישאר אופטימים גם בזמנים קשים?

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות