חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:08/01/2018

הרגע הזה שאתם מבינים שהתאהבתם

במהלך החיים שלנו אנחנו נחשפים לאינספור סיפורים, שירים, סרטים רומנטיים שמתארים לנו מהו אותו רגש של אהבה. עם הזמן ועם קצת חוויות אישיות אנחנו יודעים היום שאהבה היא לא דבר קבוע ובזוגיות כמו בחיים, אין דבר כזה מושלם (או אפילו קרוב) אבל כן יש “מושלם” בשבילכם.

כל אחד מאיתנו נתקל במישהו הזה שאנחנו מסוגלים לראות בו הרבה יותר טוב מאשר רע, כשאנו מתעוררים לצידו עם חיוך מוזר וגדול על הפנים. שכל מה שקורה לו בין אם זה שמח או עצוב אנחנו מרגישים כאילו זה קורה לנו, והוא הראשון שנרוץ אליו לשתף אותו במה שקורה לנו.

אז אם אתם בדיוק בשלב ההתאהבות או כבר בזוגיות ארוכה שכבר הבנתם לפני די הרבה זמן שהתאהבתם תנו לי להחזיר אתכם קצת אחורה…לאותן תחושות, מחשבות ורגשות.

זה נכון שאנחנו יכולים להגיד שיש מגוון של אהבות, שה”קשה” והסוחפת מבניהן זאת האהבה הראשונה, אותה אהבה שסחפה אתכם, גרמה לכם לאבד את הראש וכל טיפת היגיון. אותה אהבה שגרמה לכם להרגיש כל עצם ועצב בגוף שלכם. ישנן גם אהבות שגורמות לנו יותר שלווה ומחשבה נקייה. כך או כך אהבות בריאות, טובות, מכילות זה מסוג הדברים שאנחנו מאחלים לעצמנו ורוצים לעצמנו בכל גיל.

אז מה קורה לנו שאנחנו מתאהבים?

1. מחשבות חיוביות ואופטימיות

כאשר אנחנו מתאהבים המחשבות נעשות חיוביות יותר, ואנחנו נוטים להתמקד בדברים הטובים בחיים שלנו באופן כללי ופחות במה שלא טוב. אפילו מבחינה פיזית, אנחנו נרבה לחייך יותר. כמו כן, אנחנו נוטים להיזכר באירועים, חוויות ובדברים שמזכירים לנו את האהוב שלנו, ובמהלך היום אתם חולמים על אותם רגעים של יחד גם אם הם הקטנים ביותר. אותן מחשבות מובילות אותנו למוח.

2. דופמין – תגובת המוח שלכם

דופמין הוא מוליך עצבי בעל תפקיד מרכזי בבריאות הנפש וביכולת התנועה של האדם. מחקרים רבים מצאו כי בזמן ההתאהבות ישנן כמויות של דופמין אשר משוחררות למוח, מה שבעצם יוצר את ההרגשה הטובה. הדופמין יוצר הרגשה טובה במיוחד כתוצאה מהתמכרות כלשהי: סמים, אוכל, אלכוהול.

ישנם מחקרים שאף מראים כי התאהבות זאת צורה של התמכרות. מה אתם אומרים?! ????

3. אי יציבות רגשית

כמו שאנחנו כבר יודעים, להתאהב בדרך כלל מוביל אותנו לאי יציבות רגשית ופיזית. אנחנו קופצים בין לבין רגשות ותחושות; אופוריה, חוסר שינה, אנרגיה מועצמת, חוסר תיאבון, דופק מהיר, פאניקה, לחץ, חרדות. בנוסף, כיום ישנו דפוס נוסף שאנחנו נוטים לעשות כאשר אנחנו מתאהבים – העלאת תמונות לרשתות החברתיות! דפוס זה מפעיל את הדופמין (שהזכרנו לעיל) אשר גורם לנו לתחושה טובה, במיוחד כאשר הפוסט “מצליח”. אך אם הפוסט לא מצליח אנחנו עלולים לחוש אפילו מעט תסכול.

4. אמפתיה

אנשים מאוהבים מגלים תחושות חזקות של אמפתיה לגבי בני הזוג שלהם. אתם רוצים שהם יהיו מאושרים ממקום אמיתי.

לפני שאסביר, חשוב להבדיל בין אמפתיה להזדהות;

הזדהות זהו מצב שבו אנחנו שמים את עצמנו במקום הבן זוג, חושבים, או מחליטים בדיוק כמוהו. לעומת אמפתיה בו אנחנו מגלים הבנה וחמלה לאותו מצב ספציפי שבן הזוג נמצא, ואנחנו לא חייבים להסכים (אבל כן מבינים). אמפתיה חשובה למערכת יחסים בריאה, והזדהות היא הרסנית.

אמפתיה במערכת יחסים אומרת, שאתם יכולים להמשיך ללכת בדרך שלכם, אך באותה נשימה לרצות שלבן הזוג יהיו חיים טובים, מאושרים ונוחים יותר.

אם אתם באמת ממשיכים לעשות את הדברים שאתם אוהבים, אבל בו זמנית עושים לבן זוג ארוחת בוקר ביום לחוץ ומטורף, או גורמים לו לשמוח ברגעים שהוא עצוב, או אפילו מפתיעים וקונים/מכינים משהו שסתם יעלה לו חיוך אחרי יום ארוך בעבודה, סימן שהתאהבתם.

5. משיכה!

משיכה זה אולי אחד הסימנים החזקים ביותר שקורים לנו בזמן שאנחנו מתאהבים במישהו. רצון עז להיות איתם, לידם, לבוא איתם במגע הוא עצום…

מגע, חיבוק, נשיקה זה משהו שנרצה לקבל מאותו בן/ת הזוג בלי סוף. ישנה תחושה שלא משנה עד כמה תהיו ביחד, זה אף פעם לא יהיה מספיק. אפילו כשמטיילים בחוץ, נפגשים עם חברים או משפחה, אתם יכולים למצוא את עצמכם פשוט מסתכלים על אותו בן הזוג ורק חושבים על הדברים הטובים והיפים שיש בו – חיצונית ופנימית.

כיצד להפוך את עצמכם להיות מושכים יותר? 

טיפ ממני,

לפנויים מבניכם אשר יוצאים לדייטים…תבחנו את ההרגשה שלכם לאחר הדייט, במידה והרגשתם הרגשה נעימה ודי רגועה משמע שהדייט היה די מוצלח לעומת הרגשה סוערת, מלאה בפרפרים וטירוף אשר יכולה להעיד בדרך כלל שזה יושב על חסרים וחסכים.

לפרטים ורכישת ספר “היהלום” מאת שירן רז >>> הקליקו כאן 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות