חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: team קטגוריה יזמות, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:15/08/2018

10 סיבות עיקריות מדוע עסקים קטנים נכשלים

למה עסקים מסוימים מצליחים כאשר אחרים נכשלים?

אמנם זה אולי נראה עניין של מזל, במציאות יש טעויות נפוצות שהורגות הצלחה של עסקים קטנים, לפעמים לפני שהם בכלל ממריאים.

1. חסך במיומנויות 

אתם אמורים להפעיל את העסק שלכם מהסיבות הנכונות, תוך כדי תשוקה וחשיבה חיובית על מה שאתם עושים או מה שמחזיק אתכם. רצון עז ללמוד איך לנהל עסק ולפתח מיומנויות וכישורים המתאימים לניהול עסק. לדוגמא; חשמלאי שעבד עבור קבלן בניין החליט שהוא כבר לא רוצה לעבוד כשכיר יותר, ושהוא לעצמו יכול להרוויח הרבה יותר ע”י תחילת דרך עצמאית. מה שהוא לא הבין, למרות כישוריו לעשות עבודה חשמלית, היה לו חסך בידע/מיומנויות ניהול של עסק, ובכך העסק דעך וגם ההתלהבות שלו. אותו חשמלאי סגר את העסק וחזר לעבוד אצל מעסיקו הקודם. לכן תמיד תלמדו ותפתחו את עצמכם את המיומנויות והכישרונות שלכם.

2. גודל הציפיות

ישנו תהליך בסיסי שעסק חווה עם הקמתו, תהליך אשר בדרך כלל הינו הדרגתי ואיטי. הציפייה שלכם להצליח מהר, לצמוח ולהרוויח הרבה כסף כבר עם תחילת העסק היא טעות שגויה!  עליכם לקבוע מטרות ריאליסטיות, מציאותיות, אשר תואמות את המוצר/שירות שלכם ובכך תוכלו להגיע להצלחה!    גם אם לוקח קצת יותר זמן לעסק שלכם להתרומם, המשיכו ואל תוותרו!

3. שיווק לא יעיל

לקוחות לא יכולים לעשות איתכם עסקים אם הם לא יודעים בדיוק מי אתם ומה אתם. זה לא עולה הרבה כדי לפרסם ולקדם את העסק שלכם באמצעות שיווק באינטרנט, מדיה חברתית, דוא”ל, חיפוש מקומי וכו’. כמו כן, אתם יכולים בעצמכם לעשות את רוב הדברים של השיווק, כמו העלאת פוסטים עם מלל, תמונות, וליצור קהל דרך רשתות חברתיות.

4. תכנית עסקית לקויה

תכנית עסקית מחושבת היטב מעניקה כוחות ויתרונות לכם ולעסק שלכם, לגבי ההווה והעתיד. אתגרים, איומים, חוזקות וחולשות. כמו כן, יש לשקול את הצרכים הפיננסיים שלכם, שיווק, תכניות ניהול, עסקים אשר נמצאים בתחרות אתכם ואת האסטרטגיה הכוללת של העסק.

תכנית עסקית לקויה עשויה לגורם לעסק להישכל אם לא כוללים בתוכו חשיבה עתידית

5. יותר מדי בזבוזים

יזמים חדשים מרבים לשרוף מההון שלהם המון כסף, וזאת בשל לפני שהם בכלל כתבו תכנית של תזרים מזומנים. אם אתם רוצים להתחיל עסק עצמאי, עליכם להיות מתוכננים ככל האפשר מבחינה פיננסית בעיקר.

6. בחירה גרועה של מיקום

בחירת מקום של עסק יכולה להיות מאוד קריטית. לכן אל תתנו לכל מיני מבצעים/הנחות לפתות אתכם לבחור במקום הלא נכון. לפני החלטה קריטית כמו זאת תחשבו על האיזור, תבדקו אותו. חישבו על תחרות (כמו למשל; כמה עסקים דומים יש באזור?), נגישות – האם לאותו אזור ישנם כבישים מהירים? או תחבורה ציבורית ותנועה ברגל? ומה לגבי חנייה? חנויות קרובות – אילו חנויות יהיו קרובות לעסק שלך – האם אלו עסקים היכולים לתרום לעסק שלך? או אף לפגוע?

7. התעלמות מצרכי הלקוח

בטח שמעתם לא פעם שאתם הלקוח מספר אחד! אמנם ישנו אחוז קטן של עסקים אשר באמת גם ישתמשו במעשים כדי להראות ולהוכיח זאת. עסקים שנכשלים בקשרים עם הלקוחות שלהם, יכול להוביל לנפילה של עסק. עליכם להיות קשובים לצרכים שלהם, ביקורות ומשובים.

8. רווחיות נמוכה

ההכנסות לא זהות להוצאות. כיזמים, אתם חייבים לשמור את העיניים שלכם על הרווחים ועל כל עניין הכלכלי כ ל  ה ז מ ן!  זיכרו כי רווח מאפשר צמיחה. תעשו זאת ע”י למידה, השקעה של שעות על גבי שעות איפה אפשר להשתפר מבחינה כלכלית, שיווקית, שירותית וכל מה שרק אפשר.

טיפ כללי – בצעו מעקב אחרי הוצאות והכנסות ותמיד חישבו איך אפשר ליצור עוד הכנסות ואיך אפשר ליצור עוד כסף לעסק שלכם.

9. ערכי ליבה

האמונות הבסיסיות שמניעות את העסק שלכם והעקרונות צריכים להישאר קבוע. גם כאשר החברה גדלה, ערכי הליבה צריכים להישאר זהים וחזקים משום שערכי הליבה משמשים גם כמצפן מוסרי. חלק מערכי הליבה הנפוצים יותר הם יושר, אמון, מצוינות, כבוד, אחריות ועבודת צוות.

אל תאפשרו לערכי הליבה להפוך למילים ריקות! הפכו אותם לחלק מהתרבות שלכם!

10. אתם אחראים – בעלים

עסקים רבים נכשלים כי אנשים מתייחסים לעסקים שלהם כאל תחביב ולא יותר מזה. מהיום הראשון אתם צריכים להתייחס לעסק שלכם כעסק; לכן הגדירו מטרות שניתנות למדידה, תנו לעצמכם דין וחשבון, תעבדו עם מטרות ותאריכי יעד, תפנקו את עצמכם כעובדים וכו’. אם אתם מתכננים לעבוד בעסק שלכם רק כמה שעות בשבוע אל תצפו לתוצאות מהירות וטובות או להכנסות גדולות. בעלות על העסק שלכם – ידרוש מיקוד ומחויבות!

חזרה לרשימת מאמרים
חנות