חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:02/12/2016

7 סימנים שהעבודה שלך לא מתאימה לך יותר

 1.יש בכם אנרגיה נמוכה

הדבר בא לידי ביטוי כאשר לא בא לכם לעבוד, אתם מרגישים מבואסים בכל רגע שאתם במשרד, חוסר שמחה ואושר תמידי, אתם מרבים להסתכל על השעון, מחכים כבר שיגיע שעת ארוחת הצהריים, כל דבר מעניין ומושך את תשומת ליבכם חוץ מהעבודה, מעבירים את מרבית יום העבודה בקניות באינטרנט ברשתות החברתיות או במשחקים, אתם יכולים גם לבודד  את עצמכם משאר העובדים או להסתובב רק עם כאלו שמרגישים לא מסופקים כמוכם.

לפעמים גם בעבודה אין לכם אפשרות להגדיל ראש וכל מה שאתם עושים כל היום זה לכתוב דוחות פעם אחר פעם בלי שום אתגר,  אין פרויקטים חדשים שנכנסים, נמאס לכם מהבוס ואתם אפילו אינכם מסוגלים לזכור מתי בפעם האחרונה היה לכם יום טוב בעבודה, אתם חשים עייפות גבוהה, אין להם חשק לקום בבוקר לעבודה, במהלך שעות העבודה אתם חשים מתח ותשישות באופן קבוע שיכול לבוא לידי ביטוי בעלייה או ירידה חזקה במשקל, בעיות שינה ועצבנות.

כל אלו מורידים משמעותית את האנרגיה.

חשוב לציין, כי מרבית האנשים מתפטרים בגלל הבוס שלהם, ולא בגלל העבודה. לכן אם הקושי זה הבוס, וודאו שאתם עושים כל שביכולתכם לשפר את היחסים איתו,  ואם זה לא מועיל רק אז יגיע הזמן להמשיך הלאה בתוך או מחוץ לארגון למחלקה אחרת.

2.ריכולים

הדבר בא לידי ביטוי כאשר אתם מוצאים את עצמכם כל היום מנסים להוציא את הצדק לאור! מאמינים כי כולם צריכים לדעת בדיוק מה קורה כאן, כמו שאתם מבינים את המציאות בעבודה. בגלל הדחף להוציא את האמת לאור, אתם עסוקים בלהיות צודקים ולא חכמים, ואז  פעולות אמוציונליות יכולות לגרור תגובת שרשרת קשה שיהיה קשה לעצור אותה,  פעולת הריכולים הופכת להיות פעולה בלתי נשלטת והרצון העז לעסוק כל הזמן בהסברים וצידוקים מול כולם, חזק ממכם, אמנם מאוד מספק להרגיש “שייכים” לאנשים ששותפים לחשיבה שלכם אך המחיר מוציא תחושת “איכסה” תמידית גם לכם וגם לסובבים אתכם.

הרי, אנשים מרכלים בעצם מדמים חוויה של שליטה כי על ידי הריכול הם בעצם פורקים אנרגיה, בדיוק כמו התמכרות לסם, ככל שאתם מרכלים כך זה הופך להיות חסר שליטה ואתם מתרחקים מהאפשרות ליצור שיחות ענייניות והורסים את הפוטנציאל לבנות מערכות יחסים בונות עם קולגות בעבודה.

חשוב לדעת, כי המרכלים לרב יוצאים הלא בסדר ולא אלו המרכלים עליהם.

מה לעשות? בגלל ש”הכי קל לשבת על הגדר ולקטר”- כי אז לא לוקחים אחריות,  כן צריך לאזור אומץ, נהלו שיחה כנה עם מי ועל מה שמפריע לכם. היו פתוחים וערוכים לשאת בתוצאות השיחה.

3.ערכים מנוגדים

הדבר בא לידי ביטוי כאשר אתם מרגישים כי החברה בה אתם עובדים לא מקדמת את המטרות שלכם ואת הרצונות שלכם.

לדוגמה: המשרה דורשת ממכם נסיעות רבות יותר מהמתוכנן, אתם עובדים שעות רבות ולא נשאר לכם זמן פנוי כפי שאתם רוצים, אין אפשרויות קידום שמתאימות ליכולות שלכם, העבודה ניראת לכם לא מספיק “זוהרת”.

מה לעשות? לנסות שינוי גישה הבנת הסיטואציה מזווית אחרת ובעיניים אובייקטיביות יכולים לשכנע אותך, שזה מקום נכון עבורך וכדאי להישאר.

אך אם מדובר בהתנגשות מהותית בין הערכים האישיים שלכם והערכים של מקום העבודה, אין ברירה אלא לחפש משרה חדשה.

4.”משבר אמון

הדבר בא לידי ביטוי כאשר אין לכם אמון במנהלים שלכם או בחברה שבה אתם עובדים בגלל שקרים, הבטחות כוזבות או התנהלות לא אתית ובכל זאת עושים כנגד המוסר הפנימי שלכם.

מה לעשות? זה המצב שבו אסור לכם להרגיש שאתם מחויבים להסכים לעשות דברים בעבודה שעלולים לפגוע בקריירה העתידית שלכם או בחיים האישיים שלכם.

5.חוסר רצון לעשות דברים חדשים

הדבר בא לידי ביטוי כאשר כאשר היתרונות היחידים שאתה חושב עליהם הם רק דברים כמו “כסף”, “שעות נוחות”, “אין לי משהו אחר” , ולא מופיע יתרונות כמו “אתגר”, “עניין מקצועי”, “בוס טוב”, “אווירה כיפית”

יש מצב שהגיע הזמן להבין שיש לך את האפשרות להתפתח!! קודם כל במקום הנוכחי, לעשות כל מה שאפשר – ליזום, להגדיל ראש, להיות פרואקטיבי לחקור, לגלות, ללמוד ולהבין, לעסוק בפרויקטים חדשים.

מה לעשות? אם המקום עבודה לא מאפשר כל זאת יש להתחיל לחפש משרה חדשה, הבעיה היא שרוב האנשים כלל לא מודעים לאפשרויות שקיימות בחוץ, וסובלים מהערכה עצמית נמוכה מדי לגבי עצמם ולגבי היכולת שלהם לאתר הזדמנויות מתאימות יותר.

החלו ליצור קשר עם מכרים מרשימת אנשי הקשר שלכם, עשו מאמץ להכיר גם אנשים חדשים וכל זאת בשביל למצוא משרה חדשה, כזו שתמלא אתכם בתחושת אתגר ועשייה.

6.מחפשים ומתעניינים במשרות אחרות, מחוץ לארגון

הדבר בא לידי ביטוי אם אתם מוצאים את עצמכם גולשים לעיתים קרובות במדור הדרושים וברשתות החברתיות, אתם מתחילים להמציא לעצמכם תירוצים למה אתם לא יכולים להגיע לעבודה.
אתם מקווים שהבוס שלכם יזמין אתכם לשיחת פיטורין.

להרבה אנשים יש “משרת חלומות” – כזו שעבורה שווה להשקיע ואפילו להקריב דברים מסוימים – ברגע שהיא נקרית בדרככם, שווה לבדוק את אמינותה ואז לעבור מבלי לחשוב יותר מידי מה יגידו ומה יהיה- כן חשוב לסיים עד כמה שאפשר יפה במיוחד אם מדובר באותה התעשייה.

אך ההתעסקות התמידית בחיפוש עבודה בזמן שאתם עובדים מחלישה את המיקוד, ואת ההשקעה הנדרשת להצליח ולפתח את התפקיד הקיים.

7.תחושת הבטן

אם הבטן אומרת שהעבודה לא טובה לכם, תקשיבו לה. אל תתעלמו.

מחקרים מגלים שכשתחושת הבטן אומרת שאתם במקום הלא נכון, עדיף שתיקחו את עצמכם ותזוזו למשרה הבאה.

 

 

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות