חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, מערכות יחסים, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:08/04/2018

כיצד נייצר לעצמנו חיים טובים יותר?

המושג ‘חיים טובים’ תלוי בדברים שחשובים לכם באופן אישי. תפנו לעצמכם זמן בכדי להגדיר את הערכים שלכם, סדרי העדיפויות והמטרות שלכם בחיים. עבדו בכדי לממש את הרצונות שלכם, תבנו ותטפחו את הקשרים שלכם ותהיו אנשי משפחה וחברים טובים. תרמו לקהילה ולאנושות, והיו כנים עם עצמכם לאורך כל הדרך.

חלק א – המעגל האישי

1.ערכו רשימה של האנשים או הדברים שחשובים לכם

כאשר אתם מחפשים תכנית שתכניס סדר לחיים שלכם, קודם כל יש לקבוע סדר עדיפויות במספר תחומי חיים. ערכו רשימה של כל הדברים בעלי הערך בחיים שלכם. ייתכן שרשימה זו תכלול את המשפחה שלכם, החברים, תחביבים, טבע, או קריירה. קחו לעצמכם זמן כדי לחשוב לעומק על הדברים שלא תוכלו לדמיין את עצמכם חיים בלעדיהם.

  • לדוגמא: גם אם אתם אוהבים לשחק כדורסל, האם זהו אחד הדברים החשובים ביותר בחיים שלכם? יכול להיות שכן. אם לא, קרוב לוודאי שמדובר בתחביב.

2. הגדירו את ערכי הליבה שלכם

לכל אחד יש את המצפן הערכי שלו, אשר מכוון אתכם לאורך החיים. מהם הערכים שהייתם רוצים שיבואו לידי ביטוי בחיים שלכם? האם אתם שואפים לכנות וליושר? אולי הייתם רוצים להיות אכפתיים ומתחשבים כלפי אחרים? אולי יש לכם חוש צדק חברתי חזק. הגדרת הערכים שלכם תסייע לכם להתוות את הפעולות העתידיות שלכם.

  • לדוגמא: אם צדק חברתי מאוד חשוב לכם, אולי תוכלו לחשוב לפנות ללימודי עבודה סוציאלית.

3. מצאו את הייעוד שלכם

לכל אדם יש כישרונות וצדדים חזקים; תשאפו לחיות את חייכם כך שישקפו את הייעוד הייחודי לכם. מציאת הייעוד שלכם אין פירושו ללכת בדרכו של אדם אחר, אלא תשאפו להגדיר את הדברים בהם א ת ם מצליחים וכיצד תחיו חיים המשלבים את נקודות החוזקה שלכם. (אולי כך תצליחו אף לעזור גם לאחרים).

  • לדוגמא: ייתכן שאתם מורים או מוסיקאים מוכשרים. ייתכן שהייעוד שלכם הוא ללמד ילדים נגינה בפסנתר.
  • להבדיל, ייתכן כי אתם מאוד טובים בהקשבה לאחרים וחשוב לכם לעזור לאנשים. ייתכן מתאים לכם מאוד להיות פסיכולוגים.

4. הגדירו את המטרות שלכם

הצבת מטרות לחיים תעניק להם תכלית! דעו שבכל רגע נתון, המטרות שלכם עשויות להשתנות. אתם יכולים להיות גמישים ולהתאים את המטרות שלכם במהלך חייכם, אבל אם אתם פועלים על פי הבנייה, קרוב לוודאי שחייכם יהיו קצת יותר קלים.

  • לדוגמא, יכול להיות שאדם מסויים רוצה להיות רופא. במקרה זה, מטרות הביניים שלו יהיו להגיע ללימודים אקדמאיים (מכללה או אוניברסיטה), להתקבל לבית הספר לרפואה, לסיים אותו ואז להתחיל לעסוק במקצוע. לכל אחת מהמטרות הללו יהיו מטרות ביניים, או יעדים.
  • לעומת זאת, אם אתם שואפים להיות הורים, עליכם לחשוב תחילה כיצד תביאו ילדים. האם תרצו שותף לגידולם? האם תעדיפו אימוץ? אילו אסטרטגיות תוכלו ליישם בכדי להגשים מטרה זו?

5. קבעו סדרי עדיפויות

לאחר שקבעתם לעצמכם מי האנשים שחשובים לכם, מהם הערכים והמטרות שלכם, עליכם לקבוע סדרי עדיפויות. בנקודות שונות בחייכם, ייתכן שתתנו עדיפות גבוהה יותר להיבטים שונים בחייכם. לדוגמא, כל עוד אתם תלמידים, או סטודנטים, הלימודים שלכם עשויים לקבל קדימות. לאחר מכן, הקשרים שלכם או הילדים שלכם יזכו למידה רבה יותר של התייחסות. ההתמקדות בסדרי העדיפויות מאפשרת תכנון יעיל יותר של החיים שלכם!

 

חלק ב’ – המעגל החברתי/משפחתי

1. צרו קשרים חזקים עם בני המשפחה שלכם:

נצלו את הזמן בכדי לבנות קשרים איתנים עם האנשים שאתם אוהבים. הקשיבו לבעיות שלהם, עזרו להם בעת הצורך. כאשר אתם פוגעים בהם, תתנצלו ותשאפו להשתפר ולהתנהג אליהם טוב יותר. הפכו למנהג מחוות, כגון; בילוי זמן איכות, שליחת כרטיסי ברכה, או אפילו מתנה קטנה (גם קטנה ככל האפשר). נוסף על כך, ישמו את התנהגויות הבאות:

  • בנו מעגל אמון. ודאו כי בני משפחתכם וחבריכם יודעים שהם יכולים לשתף אתכם בפתיחות במחשבותיהם. אם מישהו מבקש מכם לשמור על סודיות, עשו זאת.
  • גלו חמלה כלפי אחרים. גם אם מישהו פוגע בכם, אם החרטה שלהם כנה, הראו להם שאתם סולחים. אל תעלו את טעויות העבר שלהם ברגעי הכעס.

2. תקדמו תקשורת בריאה

היו ישירים כאשר אתם משוחחים עם אחרים ותעניקו להם את מלוא ההקשבה ותשומת הלב. אם ישנה אי הסכמה, נסו לריב ולהתווכח באופן יעיל. במילים אחרות – אל תתגרו זה בזה ואל תקראו אחד לשני בשמות! אלא תנהלו דיון שקט ורגוע על הבעיות שלכם תוך כדי הקשבה לצד של האחר.

  • לדוגמא, ייתכן שכדאי בעת ויכוח לחזור בקול על נקודת מבטו של האחר. תוכלו לומר, “אני מבין שמעצבן אותך שאני כל הזמן מגיע הביתה מאוחר”.
  • אל תניחו – תשאלו! אם אתם מרגישים שהיחסים נפגעים בדרך זו או אחרת, דברו עם הצד השני בפתיחות ובצורה גלויה.

3. תהיו שכנים טובים

חיים טובים נובעים בחלקם מגיבוש רשת מקומית חזקה. אם יש לכם שכנים, עזרו להם כשהם זקוקים. לדוגמא; הציעו לעזור לשכן קשיש. תתרגלו שכנות טובה וייתכן שתגלו שזה מדבק.

דרך אחת לחיות חיים טובים היא לתרום לקהילה בה אתם חיים; תוכלו להתנדב בבית תמחוי או ליזום איסוף בגדים כתרומה לנזקקים. בקשו טיפים מנציגי הרשות המקומית או מהארגונים הדתיים לגבי האוכלוסיות והסוגיות הזקוקות להתייחסות.

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות