חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה יזמות, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:17/12/2017

9 טיפים מוכחים אשר יעזרו לכם להצליח יותר בשנת 2021

שנת 2021 – השנה שלכם!

כיצד להציב מטרות לשנה הקרובה, ולהתמיד במימושן?

ה-1 לינואר מתקרב בצעדי ענק, ורבים מאיתנו עושים חשבון נפש ומבטיחים לעצמנו שהשנה, הבחירות שלנו תהיינה בריאות יותר בכל המובנים גם במערכות יחסים, עם כסף, ובעבודה. כך, למשל, אנשים יתכננו לרדת במשקל, לעסוק יותר בפעילות גופנית, לצרוך פחות אלכוהול, להפסיק לעשן, לבלות יותר עם המשפחה ופחות מול המסכים למיניהם, ובכלל, להיות אנשים טובים יותר במגוון אופנים. רבים מאיתנו יחוו הצלחה חטופה ותו לא, בנסיונות לשיפור אישי. זו אינה אמירה צינית, אלא כזו המבוססת על מחקרים מדעיים רבים המרמזים כי זהו המצב אצל רובנו.

כ-25% מהמטרות לשנה החדשה נזנחות כבר בשבוע הראשון, ומרביתן נשכחות תוך מספר חודשים. למעשה, הצבת אותן מטרות, שנה אחר שנה, אופיינית לרוב בני האדם, שהרי שום דבר לא נפתר או נסגר בשנה החולפת.

אז מה עליכם לעשות אם ברצונכם להשיג את מטרותיך באמת? 9 טיפים מוכחים אשר יעזרו לך להצליח יותר בשנת 2018.

1. מציאותיים

לדוגמה, אתם מתכננים כבר שנים ארוכות להתחיל בפעילות גופנית ולהתמיד בה. אם נכון להיום, אינכם עוסקים בפעילות גופנית בכלל, אל תכוונו לתדירות של שישה ימים בשבוע. קרוב לודאי שישנה סיבה טובה, או מספר סיבות טובות, לכך שעד היום לא מצאתם זמן לפעילות גופנית יומיומית. לכן, לפני שתציבו מטרות לשנה החדשה, היו כנים עם עצמכם לגבי האפשרויות שלכם. פעילות גופנית פעם או פעמיים בשבוע טובה בהרבה לבריאותכם יחסית להיעדר פעילות גופנית בכלל. פרט לכך, קרוב לודאי שעם מטרות מציאותיות כאלה, יהיה קל יותר להתמיד.

הדוגמה הזו נכונה לכל תחום או מטרה שאתה רוצה להשיג, תחשוב על מטרה הגיונית. קל להגיע לאופטימום יכולת מאשר לדמיין מטרה פרפקציוניסטית מושלמת שלעולם לא תיהיה ברת השגה.

2.פשוט וקל

הכרזות גדולות לדוגמה מתחום האכילה, כגון “לא אוכל יותר מתוקים בשנת2018”, ירגישו מרגשים ונעלים. אבל, מטרה כזו היא מורכבת מידי. מה עונה להגדרה של “מתוק”? האם יש יוצאים מן הכלל, כמו למשל ביום ההולדת? ומה קורה כאשר אתם מוזמנים לסעוד בביתו של חבר והארוחה כוללת גם מנה מתוקה? על פי המחקרים, על מנת להשיג מטרות, קביעת מטרות קטנות ופשוטות הינה הצעד היעיל ביותר. ייתכן כי הויתור על קבוצה שלמה של מזון, למשל, מהווה מטרה לא מציאותית, ויהיה קשה להתמיד כדי להשיגה. מטרות גורפות מקשות.

תחת זאת, נסו מטרה צנועה וברת השגה יותר. אם הממתק החביב עליכם הוא גלידה, תוכלו להחליט שתאכלו גלידה רק פעמיים בשבוע. אם ברצונכם להגביל את זמן המדיה החברתית שלכם, תוכלו להתחייב ליום אחד של “חופש” ממנה.

3.בקרה עצמית

אחד המחסומים העומדים בפני השגת המטרות שלנו הוא זכרונות שליליים. אנו נוטים לחשוב שאנחנו מצליחים יותר מכפי שאנחנו מצליחים בפועל. משום כך, אנחנו לא מבינים מדוע לא ירדנו במשקל, מדוע אנחנו עדיין לא בכושר, או מדוע לא הבאנו לשיפור אישי, או למה המצב הכלכלי טרם השתפר, או טרם  מצאנו זוגיות בחיינו, באופן כללי. משום כך, חשוב לנהל יומן, לשתמש באפליקציה בנייד, לרשום כמה מילים בלוח השנה במטבח או למצוא דרך כלשהי לקיים בקרה על עצמכם. אין להתמקד יתר על המידה במציאת פתרון טכנולוגי, אלא רק למצוא דרך לקחת על עצמכם את האחריות. לדוגמא, אני מנהלת מעקב אחר הפעילות חשובה שלי בדרך פשוטה: אני משתמשת בכלי ה”רשימות” בנייד. אני מתעדת בכתב כל השגת מטרה (לדוגמא: כתבתי מאמר), פעולה שלוקחת  שניות לכל היותר, בנושא הספורט יש לי מחברת מיוחדת שנרכשה ובה אני מתעדת כל ק”מ שרצתי או כל פעילות אחרת שעשיתי ודואגת שהיא תיהיה מאוירת ומקושטת בכדי לתת מוטיבציה.

4.שתפו אחרים

יש מעט מאוד דברים שמעוררים מוטיבציה יותר מהפחד מפני השפלה פומבית. לכן, אין צורך לפרסם את המטרות שלכם בפייסבוק, אתם יכולים לשמור על התדמית תוך כדי התהליך. שתפו אדם אחד לפחות במטרות שלכם – את אמא, את בן/ת הזוג, או חבר קרוב. ספרו לאחרים רק אם אתם מרגישי בנוח. בקשו מהם להזכיר לכם את מטרותיכם ולבדוק אם אתפ אכן עומדים בהן. בקשו מהם לשתף אותם בתהליך ובאופן שבו עמדתם במטרות – על בסיס יומי, שבועי, או חודשי. התייחסו אל התמיכה החברתית הזו כאל צורה של נטילת אחריות. אל תהססו לומר במפורש מה עוזר לכם. רבים מאיתנו לא רוצים להיות מובכים אם “נפלנו”, אך בהחלט היינו רוצים לדעת שיש מי שתומך ומעודד.

5.גייסו עזרה מראש

בנוסף לשיתוף אחרים, בקשו את עזרתם מראש, לפני שאתה זקוק לה באמת. הדבר יכול להתבטא באופנים שונים. יש לשקול לבקש מבני המשפחה, בן/ת הזוג, או השותף/ה לדירה להמנע מלקנות חטיפים מלוחים אם אתם מודעים לכך שזו נקודת התורפה שלכם. לחילופין, תוכלו לקבוע גבולות לזמן מסכים כהחלטה משפחתית. יהיה קל יותר לכבות את הטלפון בשעה שמונה בערב אם יתר בני הבית עושים זאת גם כן. או, שתוכלו להרשם לחוג התעלמות עם חבר/ה, ותחכו לראותו/ה מדי שבוע, בשיעור של יום רביעי בערב. תמיכה חברתית ועבודה להשגת מטרותיך, בשיתוף עם אחרים, יהפוך את המטרות ליותר ברות השגה, ואת העבודה – למהנה יותר.

6.סלחו לעצמכם

קרוב לודאי שתפשלו. כולנו מפשלים. שינוי ההתנהגויות הקשורות לבריאות ולהצלחה אינה פשוטה כלל. הטיפים לעיל אמורים להקל עליכם את העניין, אבל יהיו ימים קשים. ולכן, אם וכאשר תחוו ימים קשים, סלחו לעצמכם. אם תלקו את עצמכם בגלל כשלונות, קרוב לודאי שתסטו מהדרך ותוותרו. לכן, אמצו לכם את המנטרה הבאה: “היום לא היה טוב, אבל מחר אנסה שוב. מחר יהיה טוב יותר.”

תתיחסו לכל יום בפני עצמו. החיים בנויים משינויים מעליות וירידות וכך גם אתם. זה בסדר וחלק מהתהליך.

7.מדיטציה

מספיק כמה דקות של מדיטציה ביום בשביל לטעון את הגוף מחדש, ו”לארגן” אותנו בצורה אופטימלית להמשך פעילות.

 

8.מטרה עוקפת

לפעמים קשה מאוד להשיג מטרה באופן ישיר, לכן צריך מטרה שתעקוף אותה ואז תתמזג. לדוגמה: אם אתם רוצים להפסיק לעשן, במקום להתמקד בהפסקת עישון תתחילו לרוץ, ואז התשוקה לריצה תגרום לכם להפסיק את העישון. דוגמה נוספת אם אתם רוצים לחסוך כסף אבל מטבעכם את בזבזנים “חורים בידיים”, תחשבו על משהו שאתם ממש רוצים לקנות או לעשות וחסכו רק למטרה זו, כך תלמדו את עצמכם איך אפשר לשים כסף בצד.

9.אל תוותרו

מחקרים מצביעים על כך שרוב השינויים בהתנהגויות כרוכים במספר כשלונות קודמים. למשל ניסיונות הקשורות לבריאות כרוכים בשישה נסיונות לפחות לפני שאדם מצליח. לכן, אם מאז 2012 הצבתם לעצמכם את אותן המטרות, אל תתייאשו! זו יכולה להיות השנה שלכם. פעלו על פי העצות לעיל, ואל תוותרו!

אני כאן לכל שאלה או עניין, ומי שרוצה לעשות תהליך קצר ממוקד ופרקטי מוזמן למפגש אישי איתי.

שנת אזרחית מוצלחת במיוחד!

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות