חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:30/11/2016

האם להיות נחמד זה טוב לעסקים?

ישנה דעה רווחת שבשביל להצליח בעסקים חייבים להיות נטולי רגשות, נבזיים ואף דורסניים.

בטוחה שחלקכם מכירים מנהלי מחלקות, אנשי עסקים שההתנהגות שלהם עונה על ההגדרה של חוסר נחמדות, והם באמת גם מצליחים. לעומתם  אי אפשר להתעלם מכאלו שאנחנו שומרים איתם על קשר, קונים מהם, עושים איתם עסקים ואף מוכנים לעשות הרבה עבורם בגלל טוב ליבם והרגישות הרבה שהם הפגינו כלפינו ולמעננו.

לכן, בשביל לענות על השאלה הזו, חשוב להגדיר נכון את המילה-נחמדות ופה בעצם “נופלת” הטעות.

האם עודף נחמדות יכול להועיל?

בשביל להיות בעל עסק מצליח, במיוחד לכאלו המנהלים עסקים קטנים והם הפנים של העסק, האופי והאישיות הם גורם מכריע במיוחד. כמעט לרב, לקוחות יבואו לרכוש את הסחורה/שירותים שלכם בזכות מי שאתם. לכן נחמדות המלווה בתחושה שיש על מי לסמוך, כמו למשל שינוי התור שלכם, בלו”ז ועיגול פינות עבורכם בזמן ותשומת לב יגרמו ללקוחות שלכם במידית להרגיש מיוחדים ושאכפת לכם מהם, מבטיחה כי תחושה זו תתורגם ישירות בחשבון הבנק.  לבעלי עסקים קטנים שמתנהגים בזלזול וחוסר אכפתיות גם יהיו מאוד מקצועיים עלולים מהר מאוד למצוא את עצמם לבדם. היתרון של עסקים קטנים זה היחס האישי ללקוחותיהם, לכן עודף נחמדות יותר מועילה מאשר מזיקה.

האם צריך להיות רע בשביל לנהל אנשים?

כאשר מדובר במנהלים, אשר תפקידם מצד אחד לדאוג לאינטרסים של הארגון ומצד שני לרתום אליהם את צוות העובדים, עניין הנחמדות קצת מסתבך, לכאורה באופן אינטואיטיבי נרצה מנהלים נחמדים, אך בפועל בתפקיד זה העובדים אינם יסתפקו רק במנהלים שיסכימו איתם ויקשיבו להם, אלא בכאלו שיהיו מסוגלים “להילחם” על זכיותיהם מול ההנהלה הבכירה ושתהיה להם הסמכות לעזור להם בשעת הצורך.

האם מנהלים נחמדים מסכנים את ההתקדמות שלהם?

מנהלים דומיננטיים בעלי ערכים וגבולות ברורים זוכים ליותר הערכה ממנהלים נחמדים שמתפרשים בתת מודע כחסרי בטחון. יש אף מחקרים המעידים כי מנהלות נחמדות מרוויחות פחות.

חשוב להדגיש כי לא מדובר פה במנהלים אנוכיים וחסרי רגישות אלא כאלו המשדרים בטחון עצמי ואיכפתיות.

האם נחמדות פוגעת ביכולת לסגור עסקאות?

אנשי עסקים ובעלי ארגונים גדולים שאין להם מפגש ישיר עם הרבה לקוחות וגם לא עם עובדים, מושג הנחמדות לובש צורה שונה לגמרי, ופה נחמדות עלולה להתפרש כעודף רכות, כחוסר אסרטיביות, ולא משנה אם עושים עסקים מתוך מנהיגות שקטה, או מנהיגות כובשת אנרגטית “עם הרבה רעש”, בעלי עסקים בין אם הם מוחצנים או מופנמים חייבים להיות בעלי חסינות רגשית מלווה בהקשבה מודעת לסביבה.

נחמדות אצל אנשי עסקים צריכה ללבוש צורה של אנשי שיחה, נדיבים, יצירתיים ובעלי אומץ וכך הם יהיו אהודים יותר מבלי לפגוע ביכולת העסקית מנצחת.

 

 

ומה הניסיון שלכם בנושא נחמדות בעבודה ובעסקים… ?

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות