חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:30/11/2015

5 דרכים לבדוק אם היועץ/מטפל טוב עבורכם ?

לעולם אל תשימו את מלוא מבטחכם  באדם בשר ודם חוץ מעצמכם. אין אדם שהוא אלוהים. אילו היה אלוהים – הוא לא היה אדם.

אפשר ללמוד ממורים, אבל צריך לעשות זאת בתבונה.

איך מזהים מורה טוב?

איך מזהים מורה מתאים שעוזר לנו לגדול?

1.תחושת כוח ובטחון

הסימן המהותי ביותר: אחרי מפגש אתו – מרגישים מועצמים מבחינה אנרגטית. אם מרגישים כמו סמרטוט – זה לא טוב.

אם אתם יושבים ליד מישהו שאמור להעצים וללמד אתכם ואתם יוצאים בוכים, מרוסקים, עייפים, מתוסכלים, מפוחדים, כל דבר שיש בו אנרגיה שלילית – סימן שיש  משהו לא טוב ולא מתאים באינטראקציה עם המורה הזה.

אגב, זה נכון גם לחברים, לא רק למורים /מדריכים/יועצים.

בכל פעולה שאנחנו עושים – איפור, גרפיקה, טיפול בילדים, שחייה, עבודה – אנחנו תמיד מותחים את הגבול מעט יותר מכפי שהזולת יכול להכיל. כאשר מותחים יותר מדי – אנחנו שוברים אדם.

כאשר אנחנו מביאים אדם לשבר, סימן שאנחנו לא יודעים להיות חברים טובים ולא יודעים להיות מורים טובים.

כולנו מורים ברמת כזו או אחרת.

גם בזוגיות, גם עם חברים, וגם עם ילדים –  תמיד צריך לראות את הפוטנציאל מעט מעל הפוטנציאל הקיים, ולמתוח מעט את הגבול כלפי מעלה. ושוב: לא לאתגר יותר מדי, כדי לא לשבור. אדם שבור לא יכול לגדול.

2.גבול

איך מזהים את הגבול? אמהות, למשל, נוטות לגונן על הילדים, לרחם עליהם. אמהות נוטות לומר: איזה מסכנים הילדים.  או גרוע מכך, הם לא יודעים, הם אינם מבינים כלום. תתפלאו כמה הילדים כן יודעים וכן מבינים מה עושה להם טוב.

מורה טוב כמו הורה טוב מבין כי אין לו שליטה על האחר, רק זכות לבניית תקשורת כנה, הטמעת ערכים, ואמפתיה אמתית.  בשום אופן, לא להנחיל בכוחניות את האג’נדה שלהם. 

בדיקת הגבול נעשית בעזרת אינטואיציה ומתוך יכולת להיות באמפטיה מוחלטת כלפי אדם אחר. לא ברחמים, לא בהתנשאות, באמפטיה. זו  מילת המפתח למורים רוחניים, הורים, מדריכים: כל אדם שעוסק בהדרכה מכל סוג שהוא – חייב להיות באמפתיה.

3.אמפתיה, לא הכלה

אמפתיה היא לא הכלה. בזוגיות, למשל, כאשר בן זוגי מכיל אותי, הוא מקבל עליי אחריות מלאה. כך מופרת הסימטריה, ומערכת היחסים נהרסת. בהכלה  יש משהו מוחלט מדי, ולכן – בעייתי.

להכיל אדם אחר זה גם להכיל את האנרגיה שלו, וזה ממש מיותר לנו.

4.היררכיה

חשוב מאוד בעיניי להימנע  מיצירת היררכיה. כל הזמן יש מה ללמוד. מורים לומדים מתלמידים, זה תמיד דו שיח, זו תמיד דינאמיקה. כאשר מורה ממקם את עצמו מעל תלמיד, הוא  משדר כוחניות.

5.יודע הכל

מידע רב, שמרגיש מסורבל, קשה לביצוע, לא מדויק, מקומם, לא רלוונטי, ובעיקר משמיע.

כמורה, כהורה, כיועץ, כמטפל. חשוב לשים לב לא להכיל יותר מדי,  לא להכניס את האנרגיה פנימה, לא להיות במקום של זה שיודע יותר מדי. לא שיפוטי, לא כל יודע. בהכלה יש משהו יודע מדי.  יודע יותר מדי.

 

למאמר נוסף הקליקו,

אם אתם נמצאים בתקופה קשה, יש מה לעשות!

..

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות