חזרה לרשימת מאמרים
שיעורים לחיים מרות ביידר
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:05/10/2020

5 שיעורים מרות ביידר גינזבורג שופטת בית המשפט העליון

המשפטנית הידועה והחלוצה רות ביידר, השאירה אחריה חוכמה לחיים שלמים. 

מאמר זה הוקרא במקור במסיבת יום ההולדת ה-85 שלה, היא נפטרה ב 18.9.2020 בגיל 87.

אם תרצו עצות לגבי כוחות  נפש וגדולה של אדם, כל שעליכם לעשות הוא להתבונן בחייה האישיים והמקצועיים,

היא הייתה השופטת השנייה שכהנה כנשיאת בית המשפט העליון בארה”ב, מונתה והושבעה לתפקיד בשנת 1993, בשנת ה-204 לקיומו של גוף שיפוטי זה. אבל, הרבה לפני שגינזבורג הושבעה כשופטת בבית הדין הגבוה ביותר בארה”ב, היא היתה עורכת דין נחושה, אשר נלחמה למען זכויות נשים.

כדאי לקרוא את 5 השיעורים שהשאירה אחריה השופטת:

1. אל תפחדו להילחם עבור נושאים שחשובים לכם

כבר בלימודיה היא התגלתה כלוחמת, היא סיימה את לימודיה בהצטיינות בקורנל והייתה לאחת מ-9 הנשים היחידות שלמדו משפטים בהרווארד באותה תקופה.

בו זמנית היא גידלה את ביתה בת ה-14, והתמודדה עם דיקן סקסיסטי שהעז לשאול אותה “את תופסת את מקומו של גבר מוכשר, איך את מצדיקה את זה?”.

לאחר שסיימה את לימודי המשפטים באוניברסיטת קולומביה, לשם עברה מאוניברסיטת הרווארד, היא נדחתה על ידי 14 משרדי עורכי דין הראשונים אליהם הגישה מועמדות, רק בשל היותה אישה.

אך היא המשיכה לנסות ובשנת 1970,  ייסדה את דיווח החוק לזכויות נשים, הסקירה המשפטית הראשונה בארה”ב, אשר הוקדשה לסוגיות חוקיות הנוגעות לזכויות נשים. שנתיים לאחר מכן, היא יסדה את פרויקט זכויות הנשים של ACLU.

2.מתחו את גבולותיכם כדי להשיג את מטרותיכם

מה שאפיין אותה היה אישה “נחושה”. בשנות ה-60 של המאה הקודמת, היא למדה שוודית באופן בלתי פורמלי על מנת להשתתף בכתיבת הנוהל האזרחי בשוודיה.

שגרת האימונים של השופטת העליונה מפורסמת בעקביות ובאינטנסיביות שלה, היא היתה מגיעה אל חדר הכושר עם המאמן שלה מדי יום ומבצעת אימונים מלאים, כולל כח והתנגדות.  אפילו שאובחנה כחולה בסרטן הלבלב היא לא האטה את הקצב.  גם תשע שנים לאחר שגברה על המחלה, לא היו לה תכניות לפרוש.

3.מצאו שותף שתומך בכם, ולהיפך

היתה נשואה לבעלה- מרטין 56 שנה, עד שנפטר מסרטן בשנת 2010.

במשך שנים רבות היה על פי הרוב הגבר היחיד בקבוצה של בנות הזוג של שופטי בית המשפט העליון. היא הגדירה אותו כחברה הטוב ביותר, וכאשר נשאלה באחד הראיונות מה הופך את הנישואין שלהם למוצלחים כל כך, היא ענתה: “אי אפשר לקבל את הכל בעת ובעונה אחת, איזה אדם גבר או אישה משיג הכל ביחד? אני חושבת שבחיי השגתי את כל מה שרציתי. גם אם היו תקופות אחרות, קשות. הוא חבר אוהב ואכפתי לחיים,עזר לי כאשר הייתי שזקוקה לכך והפוך”.

4.השיבו טובה תחת טובה

ממרום כס שופטת בית הדין הגבוה ביותר בארה”ב, היא נלחמה למען זכויות נשים, במיוחד במסגרת מקום העבודה שלה. לדוגמא, היא אמרה את הדבר הבא בנוגע להרכב בית המשפט בדיון בג’ורג’טאון בשנת 2015: “מתי את חושבת שיגיע הרגע שיהיו די נשים בבית המשפט?” התשובה שלה היתה “שיש כבר תשע נשים!”.

5.השאירו אחריכם עולם טוב יותר מזה שמצאתם

כאשר נשאלה על ידי איירין קרמון איך היתה רוצה שיזכרו אותה, היא ענתה תשובה פשוטה: “מישהי שניצלה כל כשרון שהיה לה כדי לבצע את עבודתה על הצד הטוב ביותר. כל זאת, על מנת לתקן את השסעים בחברה בה היא חיה, לשפר את הדברים, ולו במעט, תוך ניצול כל יכולת שהיתה לה” היא שאבה סיפוק רב יותר מדברים שעשתה גם ללא תמורה.

עמיתה דיוויד סאוטר, הגדיר זאת כהתעלות על עצמי!  . 

הפיקו סרט מדהים על סיפור חייה  “המין החזק” – שווה צפייה.

בְּגַן עֵדֶן תְּהֵא מְנוּחָתָהּ

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות