חזרה לרשימת מאמרים
איך להחזיר את האמון בקשר?
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:07/01/2021

איך פותרים בעיית אמון במערכת יחסים?

כיצד להתגבר על בעיות אמון ולמנוע מהן להעכיר מערכות יחסים – טריות וארוכות טווח?

אמון הוא כמו מראה. ניתן לתקן עד גבול מסוים, תלוי עד כמה היא שבורה, אבל הבבואה תמיד תשקף את הסדקים. כאשר מישהו מפר את האמון שלך במסגרת מערכת היחסים, בין אם היא נמשכת זמן רב ובין אם היא “טריה”, הדבר יכול לנפץ את העדשה הרגשית ולהפוך את הראיה הבהירה של פני הדברים למאתגרת ביותר, גם אם תנסו מאוד להתגבר עליו. אם תשימו לב להתקבעות באותם הסדקים הפוגעים במערכת היחסים שלכם בהווה, גם אם מדובר בבעיות עמוקות, שאינן קשורות ישירות לאותה מערכת יחסים, קרוב לוודאי שתשאלו את עצמכם כיצד ניתן להתגבר על בעיות אמון.

לפני שתצללו אל אותה משימה רגשית ענקית, המחייבת חוסן נפשי ורגשי, מודעות ועבודה, עליכם לדעת כי בניית אמון אינה קלה כלל. היא מצריכה זמן רב, מחויבות ובעיקר תום. למעשה, ליבכם מונח בכף ידכם, ואתם מגישים אותו לאדם אחר, ואומרים לו: “זה האיבר הטעון והרגיש שלי. אנא, אל תפגע בו”. וכך, כשמישהו בוגד בכם, נפרד מכם, או עושה כל דבר אחר שיגרום לכם להרגיש שעשיתם טעות חמורה בכך שפתחתם את לבכם ואת עולמכם, היקום כביכול “מנסה” אתכם, קשה מאוד להתגבר על דבר כזה.

הדרך לבניה מחדש של האמון עלולה להיות ארוכה, כאשר האמון נפגע, אתם שואלים את עצמכם, “האם העובדה שאני שוב נותן אמון פירושה שאני מתנהג בטפשות?”, “האם אפגע שוב?” אנשים עוצרים בעד עצמם מלבטוח שוב, מפני שלאחר שהאמון הופר, ההרגשה היא של כאב ושל פגיעות.

אף על פי כן, מאחר שאתם קרוב לוודאי רוצים להנות מאהבה בחייכם, החוכמה היא לדעת להתגבר על בעיות אמון.

להלן עצות ישימות לגבי האופן בו ניתן לעשות זאת, בין אם אתם עובדים על אמון כלפי בן זוג חדש, ובין אם אתם בונים מחדש את האמון כלפי בן זוג ותיק.

כיצד להתגבר על בעיות אמון בקשר “טרי”?

1. היו פתוחים וכנים לגבי הדברים שעברתם

אמנם ייתכן שאינכם רוצים לחשוף את כל הפרטים לגבי האופן שבו נפגעתם בעבר כתוצאה מהפרת אמון, אך תקשורת היא תמיד המפתח להנחת יסודות בריאים בקשר חדש. הדבר נכון במיוחד בהקשר של התמודדות עם בעיות אמון, מפני שכדי שבן הזוג החדש יהיה מודע לאילו מעשים עלולים לעורר בכם מטענים שליליים במסגרת הקשר.

אם נכוויתם קשות, ייתכן כי הדחף שלכם יהיה לשמור זאת לעצמכם. יחד עם זאת, קרוב לוודאי שאם תדברו על מה שעברתם, תרגישו הרבה יותר טוב.

דבר כזה אינו מצריך חשיפה של כל הפרטים, בבת אחת, אם הדבר מכאיב לכם, עשו סינון מסוים. אינכם חייבים לשים את כל הקלפים על השולחן כבר בפגישה הראשונה, אבל ככל שהקשר מתקדם ומתייצב, ספרו לבן הזוג מה עברתם ומה גורם לכם לחוש מאותגרים, אין צורך לייצר דראמה גדולה אלא לשתף בפרטים החשובים לכם.

2. בקשו חוות דעת שניה מהקרובים לכם

אם נדלקות נורות אדומות, שאלו את אלה הרוצים בטובתכם, שיתנו לכם תשובות כנות, האם אתם מגזימים בתגובתכם.

אם עולה משהו שגורם לכם לחוש שלא בנוח, חשבו להתייעץ עם חברים, אתם יכולים לשאול גם את עצמכם, “האם ישנן נורות אדומות, או שאני מגזים בתגובתי לסיטואציה?”

3. אם ניתן, חפשו סגירת מעגל עם העבר

זה משהו שכדאי לחשוב עליו אם האמון שלכם הופר במסגרת קשר קודם ועדיין לא שרפתם את כל התמונות של האקס הנוראי שלכם. אם הקשר ביניכם ידידותי דיו לשם קבלת תשובות והבהרות לגבי מה שקרה, שווה להפגש עם בן הזוג לשעבר שפגע באמונכם, בכדי לשוחח על הדברים בדיעבד. אך חשוב שתעשו זאת רק אם אתם ממש צריכים את השיחה הזו והמציאות של הצד השני גם מאפשרת שיחה שכזו.

אם הם התנהגו בצורה מגעילה במיוחד, ייתכן שזה לא רעיון טוב כי לפעמים, קצת זמן ופרספקטיבה יכולים לעזור לאנשים לסגור דברים פתוחים ולהמשיך הלאה.

אם בכל זאת לא הצלחתם לסגור מעגל עם מישהו מהעבר, שווה לקרוא את המאמר>>> איך לסגור מעגל

4. הזמן הוא באמת תרופה טובה

לפעמים, זה באמת רק עניין של זמן עד שתרגישו שאתם מסוגלים לבטוח שוב. ואולם, בדרך כלל, מרכיב הזמן אכן משחק תפקיד בכל הנוגע לחיזוק מערכת היחסים בה אתם נמצאים, ולא בהתעסקות במערכת היחסים שהסתיימה.

ככל שתקדישו יותר זמן לבן הזוג החדש שלכם, וככל שתבנו את הקשר על היסודות האיתנים שאתם מניחים, כך גדל הסיכוי שתרגישו יותר טוב.

כיצד להתגבר על בעיות אמון בזוגיות ארוכה?

1. בטאו בקול את התחושות, החששות והשאלות שלכם

נניח כי בן זוגכם מזה זמן רב, הפר את אמונכם. ההתגברות על העניין אינה כרוכה בענישה או בהטחת האשמות, אלא בהעברה מדויקת של המסר שנפגעתם, מהם או מאדם אחר, וקישור הפגיעה לסיבה כזו ואחרת. היכולת להתגבר על בעיות אמון מתחילה בדו שיח קשה ומתמשך, ולא בנסיון להמשיך הלאה תוך הדחקת הרגשות שלכם.

חשוב מאוד שתרגישו שבן הזוג שלכם יבין באמת את השפעת המעשים שלו, שגרמו לאובדן האמון, חלק משיקום האמון פירושו היכולת לבטא בקול את התחושות ואת המחשבות העולים כשאתם שומעים על אמון שהופר. כאשר מדובר בחוסר נאמנות או במעשה אחר, בניית אמון כרוכה בכך שבן הזוג ישמע את הסיבות שלכם לפגיעה, ובאיזה אופן הדבר פגע בכם.

אולי יעניין אתכם>>> האם צריך להיפרד אחרי בגידה?

2. הבינו ששיקום האמון אינו תחום בזמן

ישנן סיבות רבות לכך שאדם הנמצא בזוגיות ארוכה מפתח בעיות אמון. אחת הסיבות היא חוסר נאמנות. כאשר דבר כזה קורה, חשוב מאוד לדעת שתהליך ההתגברות על בעיית האמון אינו תחום בזמן.

על שני בני הזוג להבין שהתהליך אינו תחום בזמן. הוא לוקח כמה שהוא לוקח!

זוגות רבים שעוברים בגידות שואלים כמה זמן לוקח עד שממשיכים הלאה לאחר בגידה?

על שני בני הזוג להבין שהדבר אינו תחום בזמן. ייקח כמה שייקח. העבודה על כנות ופתיחות הדדית, ואולי פניה לעזרה, כגון טיפול, יכולה לזרז את התהליך.

3. עבדו על ההערכה העצמית שלכם

בדרך מי שסובל מבגידה מרגיש רע עם עצמו ואולי גם מרגיש שאינו טוב דיו. ישנה חשיבות עליונה להתמודדות עם התחושות הללו ולבנות את עצמכם מחדש.

בניה מחדש של הבטחון ושל הערך העצמי קשורה באופן הדוק לשיקום האמון. לכן, הקיפו את עצמכם בפעילויות ובאנשים שגורמים לכם להרגיש טוב עם עצמכם.

4. חפשו תמיכה

אם האמון שלכם בבן הזוג עדיין לא יציב, חפשו תמיכה מאדם שעליו אתם סומכים. אדם כזה לא ישפוט אתכם אם תחזרו לקשר הזה, אדם שאותו תוכלו לשתף בתחושות ובחששות שלכם.

לעיתים קרובות, אנשים יפנו למטפל בנקודה זו, דבר שיכול לעזור מאוד, שיקום אמון שהופר והתגברות על בגידה יכולות להיות מכאיבות מאוד ולהעלות אתגרים ובעיות הן מהעבר והן מההווה. חשוב שתהיה לכם תמיכה, אשר בעזרתה תוכלו לתמרן ולעבור אותן.

מדיטציה מומלצת >>> לזוגיות ומערכות יחסים

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות