חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית תגובות: 0 תאריך פרסום:20/03/2017

9 סימנים שאתם אנשים רגישים ואיך להשתמש בזה לטובתכם

בעבר עצם המילה להיום אדם או ילד רגיש הייתה כמעט בגדר “קללה”, הכוונה הייתה “איזה מסכן או חריג, הוא בטח סובל מעכבה התנהגותית”. כיום בתקופתנו אנו, חלקנו כבר מבינים לא רק שזה נורמלי זה אפילו נחשב למחמאה. אנשים נוטים לאמץ לעצמם את הרגישות הזו כי הם מבינים כי יש משהו שווה בלהיות אדם רגיש.

לאנשים רגישים באמת אין את אותה חוויה חיובית והם סוחבים איתם מתקופת הילדות ולאורך כל השנים חוויות קשות, לא רק שהסביבה לא הבינה אותם, הם אפילו לא הבינו את עצמם.

מצד אחד ילדים כאלו נראים מאוד חכמים, שואלים שאלות עומק בהשוואה לבני גילם ובאותה נשימה יש פעולות לכאורה פשוטות המקשות עליהם נורא.

כך שאנשים עם רגישות גבוהה צריכים להבין שהם אינם בהכרח מופנמים, פגיעים, רגשניים או ביישנים, הם פשוט מגיבים שונה לסביבה בגלל מערכת עצבים, סנסורים, קולטנים רגישים יותר, יש להם מערכת עצבים מאורגנת בצורה שונה מהרגיל ועל כן הם צריכים את הידע והכלים המתאימים.

אנשים בעל רגישות גבוהה הם בין 15-20 אחוז מהאוכלוסייה.

כאשר הם לומדים לזהות ולתרגל את המצבים והטריגרים המעלים את סף הרגישות לכדי הצפה הם יכולים להמיר אותן סיטואציות מבלתי נסבלות לאפשריות. ועכשיו נעבור ל-9 הסימנים:

1.בילדות הציקו להם על כך

הורים ומורים ניסו “לתקן” אותם מחוסר הבנה, כי כאשר הם היו “עמוסים” הם פשוט ננעלו, מכיוון שחשו מוצפים ומותשים ורק רצו להיות לבד. הדבר היחיד שהם היו צריכים זה שקט.

למשל, ילד רגיש מאוד שהיה במסיבת יום הולדת, צריך לחזור הביתה לנוח להירגע ולחזור לעצמו אחרי כל החוויה המעוררת שהייתה לו, ולא להמשיך לעוד פעילות.

הורים עלולים לטעות ולחשוב שחוויות מעניינות יטיבו עם הילד שבפועל הוא כבר סחוט לגמרי. “זמן בהייה” הכרחי לאנשים עם רגישות גבוהה. אפילו מנוחה סתמית במיטה יכולה לעזור ולהחזיר את הגוף לרוגע הנדרש.

2.לחץ ומתח

אנשים בעלי רגישות גבוהה לא יכולים להיות סובלניים ונעימים בחברה כאשר משהו גורם להם להיות בלחץ ומתח, כמו: תחרות או ביצוע משימה לעיני כולם, התרחשות של הרבה דברים סביבם, כאשר תופסים אותם לא מוכנים – ומפתיעים אותם, אלו זמנים שהם מרגישים חסרי אנרגיות ומוצפים, דבר המקשה עליהם בתרגום אנשים אחרים סביבם.

בניגוד לאנשים שאין להם רגישות גבוהה שדווקא במצבי לחץ ומתח קולטים נפלא גם את הדקויות הקטנות ביותר אצל אנשים אחרים.

3.מצפוניים מאוד

הם מרחמים כמעט על כל אדם (במיוחד שקרוב אליהם) כאשר משהו לא נעים קורה לו, הם גם מאשימים את עצמם מהר מאוד, שאולי זה בגללם ואולי היו יכולים לשנות את המצב. כך שהם גם כואבים את כאבם של אחרים וגם יכולים להרגיש אשמה על כך. אפילו קשה להם לראות סרטי אימה.

4.יש להם חיים פנימיים עשירים

הם אנשים שאוהבים לבלות עם עצמם ואין להם בעיה להיות לבד, הם דואגים להעשיר את עצמם בידע, לחקור, לגלות, ללמוד, וליהנות מכל העולם הרבגוני הנמצא בתוכם. הם מסוגלים ללמוד מבלי אפילו לדעת שהם לומדים. בוחנים לעיתים קרובות את החשיבה שלהם.

הם גם מתבוננים מצוינים מהצד – וכאשר הם צופים על אחרים הם בעצם מעבדים את הניואנסים של מה שהם רואים. זו גם דרך למידה שלהם את הסביבה. יש להם דמיון מפותח וחלומות מלאי חיות.

5.אנשים רוחניים ועם אינטואיציה טובה

אנשים בעלי רגישות גבוהה בוחנים כל דבר לפרטי פרטים ומעבדים את המידע בתת מודע ובמודע בצורה המאפשרת להם להבין תהליכים מהעבר ולהקיש אותם לעתיד. הרבה יותר מדויק מאנשים שהם לא עם רגישות גבוהה. לכן, הם ניחנו גם ביכולת חיזוי טובה. הם מתרגשים מאוד ממוסיקה טובה, מתחברים לטבע, יש להם עומק מחשבתי ורגשי המאפשר להם להבין את משמעות החיים.

6.מתאהבים עד עמקי נשמתם או לא מתאהבים בכלל

יש להם נטייה לפתח הערכה עצמית נמוכה ולמשוך בני זוג לא ראויים, לעיתים מרגישים ברי מזל שמישהו התאהב בהם, מחשבה שגויה שמובילה למערכת יחסית הרסנית, יש גם מצב שהם עלולים להיתקף בבהלה כאשר מישהו איכותי מתחיל להראות בהם עניין.

7.הסחות דעת חיצוניות

אורות בוהקים, ריחות דומיננטיים, בדים לא נעימים, רעשים חזקים יכולים ליצור אצלם מתח ומצוקה וכאשר אין להם הסחות דעת הם יכולים להתרכז בצורה עמוקה.

8.מתקשים להסתגל לשינויים גדולים

יותר מידי שינויים ביחד גורמים להם למתח ומצוקה, הדבר מקשה עליהם לחשוב, הם יכולים בתקופות מסוימות להראות מסורבלים עם עצמם. אם השינויים קיצוניים מידי הם יכולים להרגיש כאילו איבדו שליטה. הם גם מושפעים מאוד משינוי מצבי הרוח והרגשות של אחרים. גם שינויים פיזיולגיים כמו כאב או רעב גורמים להם להצפה.

9.ביצוע משימות

הם טובים במיוחד במשימות שדורשות עירנות, דריכות מפוקחת, דיוק, מהירות והבחנה בהבדלים קטנטנים.

קרל יונג אמר על אנשים בעלי רגישות גבוהה “מחנכים ומקדמי התרבות.. החיים שלהם מלמדים את האפשרות האחרת, החיים הפנימיים שחסרים כל כך בציוויליזציה שלנו”

כמה עצות פרקטיות

  • עליכם ללמוד כל מה שאפשר על הרגישות הזו, היא יכולה להיות מכשול רק אם תניחו לה להיות כזו, הנטייה שלכם כאנשים יצירתיים, אינטואיטיביים ואף רוחניים היא להתכנס ולהיות לבדכם מנותקים מהסביבה ומאנשים אחרים, אך הבדידות הזו רק מזיקה לכם, כי היא משאירה אתכם “מחוץ למשחק” ואתם הופכים להיות בעלי הערכה עצמית יותר נמוכה, כאשר כושר ההסתגלות שלכם מתקשח ונפגם.
  • צאו לפגוש אנשים, קבלו רעיונות, “תפתחו את הראש” ואז תחזרו ליצור מתוך העולם החדש אליו נחשפתם. זכרו, שהרבה מהממציאנים האמנים והפילוסופים הם אנשים רגישים מאוד.
  • דרך ההתבוננות והחוויה שלכם מחוץ לבית, עוד תכונות מתפתחות ועוד יכולות וכישורים מתמקצעים, אתם הופכים להיות מהדורה משובחת יותר של עצמכם וכזו שגם לכם נעים יותר לחיות איתה.
  • כאשר אתם בחוץ ונתקלתם בסיטואציה מסוימת שלא נעימה לכם באופן מיוחד, אל תהיו בה! אתם יכולים ללכת מהמקום.
  • כאשר אין באפשרותכם לעזוב את המקום תעשו תרגילי נשימה, החלו רגע לפני שאתם חווים את ההצפה מגיעה, חיזרו על מנטרה או תפילה שעושה לכם טוב, אתם יכולים גם לעשות הפסקות תכופות.
  • חשוב שתישארו  קשובים לגוף שלכם תמיד, היו עירנים לכל מה שמתחולל אצלכם פנימה ותאהבו את זה, בכל מצב מלחיץ אתם יכולים פשוט לשתות מים, לזוז, לעשות הליכה והכי חשוב תחייכו.

הכותבת, שירן רז,  יועצת אסטרטגית רגשית בינלאומית לאנשים פרטיים וארגונים.  מחברת הספר “היהלום”. מעוניינים לשאול שאלה? שלחו  הודעה בדף הפייסבוקלרכישת הספר “היהלום” מאת שירן רז

המאמר נכתב בהשראת הספר – “אדם רגיש מאוד” ועל סמך ניסיון של שנים עם הלקוחות שלי.

חזרה לרשימת מאמרים
חנות