חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: מאי רז, מאמנת כושר ובריאות קטגוריה ספורט ותזונה תגובות: 0 תאריך פרסום:18/02/2020

לכל אותם אנשים ש”לא אוהבים ספורט” ?

נתחיל מההתחלה, מדוע ישנם לא מעט אנשים שפשוט לא אוהבים ספורט (וזה לא באמת משנה כמה הם כבר ניסו)? ישנן הרבה סיבות אבל יהיה הכי פשוט להסביר זאת משום שבמרוצת השנים, אולי אפילו כבר בשיעורי ספורט בבית ספר לא הרגישו שהם הכי טובים/ מהירים/ חזקים.

הרי ביטחון בספורט, כמו בכל תחום אחר זה ביטחון שנבנה, אימון אחר אימון, משחק אחר משחק. בשנים האלו הם מצאו דברים אחרים שעניינו אותם וקידמו אותם שלאו דווקא קשורים בספורט. אך כשהזמן עבר ומבינים יותר, תמיד מרחף מעל הראש – “מה עם הבריאות?!”, “איך בא לי בטן שטוחה”, “איך בא לי שרירים בידיים”, “מה עם להוריד את כל משקל העודף הזה?!”, “מתי כבר אתחיל לאכול בריא?!”, “אני חייב דיאטה!” והרשימה עוד ארוכה.

אז לפני הכל בואו נעשה סדר – אימון ספורטיבי כשלעצמו הוא אכן לא “כיף”. וזה לא משנה אם המתאמן הוא ספורטאי אשר מתאמן סביב השעון, או אדם אשר מתאמן 3 אימוני כוח כדי לשמור על בריאות, הרי מבחינה פיזיולוגית מאוד לא “כיף” לגוף לצאת מאזור הנוחות שלו.

בתחילתו של אימון ישנן התנגדויות מנטליות ופיזיות לאימון, החל מדופק לב מהיר, נשימות חזקות ומהירות בשל הגברת זרם הדם ועד חוסר נוחות לבצע תרגילים מסויימים או חוסר ביטחון להיראות בפומבי בבגדי ספורט מול הרבה אנשים. מכאן או מכאן, כפי שכבר אפשר להבין זה באמת לא הדבר האידיאלי שחושבים עליו שאומרים “כיף”!

אולי יעניין אתכם>>> מדיטציה ריצה למתחילים

א ב ל מה בכל זאת קורה? ומדוע יש אנשים שכן אוהבים, מתמכרים, מתרגשים ומתחברים לאימוני כושר?! ?

1.אנשים שמתאמנים שמחים יותר

אנשים שמתאמנים באופן קבוע – שמחים יותר! גם אימוני אירובי וגם אימוני כוח מרימים את מצב הרוח. מחקרים אחרונים מראים שכמות אימונים של 3-5 פעמים בשבוע, סביב ה 30 דקות ויותר יש את ההשפעה החיובית ביותר על מצב הרוח.

אוניברסיטתבריסטול” בלונדון, מצאה במחקר שלה שאנשים שמתאמנים אכן יותר שמחים, אנרגטיים ואפילו נלהבים יותר לעשייה בעבודה. כמו כן, במהלך האימון מופרשים שני מוליכים עצביים חשובים; סרוטונין ואדרנלין. הם אחראיים על תחושת האופוריה ושיכוך כאב.

2.אימוני כושר מורידים את רמת הלחץ

אימונים עוזרים בהפחתת לחצים וחרדות. אימוני סיבולת מפחיתים הפרשת אדרנלין וקורטיזול בגוף, אשר ידועים בהורמוני לחץ. בו זמנית, אימונים מפרישים יותר אנדורפינים אשר עוזרים אשר גורמים לנו להרגיש רגועים יותר ומשפרים לנו את המצב רוח.

ניסויים קליניים אשר בוצעו בארצות הברית עם אתלטיים הוכיחו שאימונים יכולים לשמש כ”תרופה” לחרדה ואפילו דיכאון.

אולי יעניין אתכם>>>מדיטציה קצרה ויעילה לאכילה רגשית

3.אנשים מאומנים ישנים טוב יותר

אם אתם חווים בעיות שינה, קשה לכם להירדם או שאתם מתעוררים כמה פעמים במהלך הלילה – אימוני כוח יכולים להיות התשובה לזה!

מחקרים מוכיחים כי אנשים שמתאמנים כ150 דקות בשבוע, ישנים הרבה יותר טוב מאשר אנשים שלא מתאמנים בכלל. זאת ועוד הם מרגישים הרבה יותר אנרגטיים במהלך היום. באותו מחקר הוכיחו כי בין 35% ל40% מאוכלוסיית ארצות הברית יש או בעיות שינה או שהם מרגישים עייפים לאורך היום. להתאמן יכול ללא ספק רק להועיל!

 4.מערכת החיסון מתחזקת

אימונים מחזקים את מערכת החיסון שלנו, ובכך הופכים אותנו לבריאים יותר. מחקרים מראים לנו כי יש קשר בין מערכת חיסון חזקה לבין אדם מאומן. ישנם מחקרים שאפילו מוכיחים כי ניתן על ידי אימונים למנוע התקררות ותקיפת וירוסים נוספים לגוף שלנו.

5.ביטחון העצמי עולה

הצבת מטרות והדבקות בהשגתן יכול לגרום לכל אחד ואחת מאיתנו להרגיש כבר הרבה יותר טוב לגבי עצמנו. ברגע שמשיגים אחת מהמטרות, זה על אחת כמה וכמה. ככל שמתאמנים הגוף שלנו מתחזק ומתייצב, מה שמקנה לנו עוד סיבות לקבל ביטחון עצמי. לרוב נרגיש חזקים וקלילים יותר.

מחקרים שונים מוכיחים שעיסוק בספורט ואימוני כושר מגבירים את תחושת הביטחון האישי שלנו והיכולות שלנו – מה שלרוב מוביל ומשפיע על תחומים אחרים בחיים; עבודה, זוגיות וכו’.

לסיכום, היתרונות כה רבים וגוברים על חוסר הנוחות שמרגישים בתחילת הדרך. תנו לעצמכם הזדמנות ותתחילו להתאמן!

מבטיחה לכם שתגלו רק דברים טובים ומתגמלים ❤

מאי רז

לפרטים, אימונים אישיים (באזור השרון) או כל שאלה נוספת;

0549739331 ?

תזונה, שומנים בריאים

חזרה לרשימת מאמרים
חנות