חזרה לרשימת מאמרים
דפוסים שליליים, מחשבות חיויביות
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:05/08/2018

3 דפוסים שליליים שאתם חייבים להימנע מהם ומה ניתן לעשות במקום

הדרך בה אתם חושבים על אירועים שקרו לכם ועל אנשים בחייכם, יכול לגרום לכם לפתח גישה חיובית ואופטימית או שזה יכול להוריד אתכם למטה עם מחשבות שליליות ותחושה עצובה לגבי עצמכם.

דרכים לא בריאות של מחשבות ותגובות למצבים, יכול לגרום לנו לדיכאון וחרדה, להעלות את הלחץ ואף ליצור מצבי לחץ כרוניים שיכולים להשפיע בסופו של דבר על הבריאות שלנו ולגרום לבעיות לב. אתם לא תמיד יכולים לשלוט על מה שאתם חושבים אבל אתם כן יכולים ללמוד מתי אתם שוקעים אל תוך דפוס שלילי, ולאחר מכן לאתחל מחדש ולהפנות את המחשבות שלכם בדרך נבונה יותר. אם אתם מפנים מחדש את החשיבה השלילית על פני חודשים ושנים, אתם יכולים אפילו לנות קשרים עצביים במוח, כך שתגיבו בדרכים מעוגנות יותר, עם פחות פאניקה, שיפוט וביקורת.

זה לא קל לזהות דפוסי חשיבה שליליים, כי המחשבות שלנו מרגישות כל כך נכונות ומדויקות. כמו כן, יש לנו הרגל לקבל אותם ללא ביקורת וללא כל היסוס. אך עם זאת עלינו לפתח מיומנויות חדשות על מנת לזהות אותם, ושנוכל להימנע מהם כמה שאפשר.

 

  1. נקודת מבט שלילית

אנחנו במצב בעייתי כאשר המחשבות של עצמנו הן שליליות מוגזמות וחוזרות על עצמן שוב ושוב בלופים.

הרהור הוא סוג של חשיבה שלילית שבה אנחנו מקבלים תקיעות נפשית, כמו אופניים שהגלגלים מסתובבים במקום ללא שום התקדמות. ההרהור יכול לגרום לכם לחרדה יותר ויותר גדולה ככל שאתם שוקעים במחשבות על זה ועל התוצאות השליליות שעלולות לקרות.

אם אתם מרגישים בודדים אתם עלולים לחשוב על להיות בודדים לנצח, לא לפגוש את בן הזוג הנכון, לא ילדים, לאבד את כל החברים שלך, ואלו מחשבות שיובילו אתכם להרגיש מדוכאים.

אותן מחשבות יובילו לעוד מחשבות שליליות, כמו מה עשינו לא בסדר שהגענו למצב הזה? למה זה מגיע לי? ואיך הדברים יכולים עוד יותר להחמיר.

מה לעשות במקום זאת:

שימו לב כאשר החשיבה שלכם מתחילה על עצמה בצורה שלילית. כאשר אתם מבחינים בהרהור החוזר על עצמו, תשברו את המחזוריות של אותה מחשבה. תקומו ותעשו משהו אחר: לכו לטייל, עזרו לחבר, צאו להתאמן, עשו הכל חוץ מלשבת ולבכות על מר גורלכם.

נסו שלא להיעזר באלכוהול או סמים, זה רק גורם למחשבות השליליות להיות קשות יותר. נסו לשנות את החשיבה שלכם למיקוד פיתרון הבעיה, ממקום יותר אסטרטגי.

 

  1. להפסיק לחשוב יותר מדי!

כיצד תוכלו לזהות שאתם חושבים יותר מדי? כאשר אתם הולכים שוב ושוב על האפשרויות השונות בראש שלכם ומנסים לדמיין כל תוצאה אפשרית וכל מה שיכול לראות בעתיד רק כדי לוודא שאתם עושים את הבחירה המושלמת.

כאשר המיקוד הוא על הימנעות טעויות וסיכון מיותר. הבעיה במצב הזה, היא הניסיון לשלוט על מה שלא ניתן לשליטה! משום שאין לאף אחד מאיתנו כדור או נוסחת קסם שיכולה לגלות או לחזות בדרך כלשהי את העתיד. לדוגמא, כאשר אנחנו בוחרים בן זוג לחיים אנחנו לא יכולים לדעת מה קורה לכל אחד בפנים בכל רגע נתון, וכיצד הבן זוג יגיב לסיטואציות שונות. כנ”ל לגבי החלטות בנוגע לעבודה, לימודים, חברים, ילדים ועוד.

לקיחת סיכונים הכרחיים על מנת להתקדם בחיים, אך כשאתם מתחילים לחשוב יותר מדי זה יכול לגרום לכם לפחדים שבסופו של דבר ימנעו ממכם לנקוט בפעולה. במצב כזה אתם תיתקעו במצב הנוכחי ואתם יכולים להרוס לכם הזדמנויות מדהימות.

מה לעשות במקום זאת:

הגבילו את הזמן שבו אתם משקיעים מחשבה לפני החלטה. תנו לעצמכם מועד אחרון להחליט, גם אם זה מרגיש לא בנוח. אפשרו לעצמכם לבדוק ולחקור מס’ מצומצם של אפשרויות חלופיות ולא את כל האפשרויות בעולם. אל תהיו קשים עם עצמכם: אתם בני אדם כמו כולנו, וזה לא סוף העולם גם אם תקחו החלטה שגויה. כמו כן, מה שיכול לעזור בשחרור מתחים ולעזור למחשבות נקיות ורגועות יותר, יוגה, ריצה, הליכה בטבע, או מדיטציה.

 

  1. להפחית עוינות צינית!

עוינות צינית היא דרך חשיבה ותגובה המאופיינת בחוסר אמון באנשים אחרים. אתם רואים אנשים אחרים כאיום אשר עשויים לרמות אתכם, לנצל, לעבוד עליכם, או לגרום לכם לנזק כלשהו. עוינות צינית כוללת פרשנות של התנהגות של אנשים אחרים בדרכים הגרועות ביותר.

אתם אף עשויים לחשוב שהנהג שלפניכם איטי בכוונה כדי לתסכל אתכם או בשל מניע נסתר אחר. עוינות כזו יכולה להרוס את המערכות יחסים שלכם ואף לפגוע בבריאות הפיזית שלכם. מחקרים מראים כי אנשים אשר נוקטים בעוינות זו לוקים יותר במחלות לב וסובלים מלחץ דם גבוה.

מה לעשות במקום זאת:  

נסו להתרחק ממחשבות השיפוטיות שלכם. שימו לב כאשר אתם מתחילים לחשוב בחשדנות ומחפשים בכוונה דרכים חלופיות לראות את המצב הנוכחי. מה אם ישנם עוד מניעים נדיבים או פחות רעילים להתנהגותם של אנשים? תלמדו לשמור על שיקול הדעת שלכם, ותחפשו “ראיות” לפני שאתם מתייגים ושופטים אנשים. שימו לב שההתנהגות שלכם יכולה לגרום לאנשים להגיב בשלילה אליכם ובכך תיצרו מעגל שלילי בחייכם. זה בכוח שלכם להפסיק ולשנות זאת.

חזרה לרשימת מאמרים
חנות