חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:14/09/2015

הצופה מהצד, הנירוונה, שדה חמניות הם צורות חיים. באיזה אתה נמצא?

אתם יכולים לבחור 3 צורות חיים.  אבל, רק אחת מהן באמת ראויה לחיות בה.

בתקופת חיים אחת אפשר לעבור מצבים קיצוניים שונים, יש כאלו המחליטים  להישאר באותו מצב, למה?

נתחיל מתחילת הספקטרום, ונציין 3 צורות חיים ואת הקשר ביניהן בשביל להבין את עצמנו בעבר, ולדעת איפה למקם את עצמנו היום, בהווה.

 “צופה מהצד”

זו התקופה הראשונה בקוטב הספקטרום, אם קרה אירוע מטלטל בחיינו, כמו- מחלה. בגידה. פיטורין. ילדות קשה. מוות. פשיטת רגל. תאונה ועוד ועוד.

בהתחלה אנחנו  בועטים בכל הכוח, ומנסים להתנגד ולשנות את המצב או את עצמנו בתוך המצב, אך אם המצב לא משתנה כמו שאנחנו רוצים, חלקינו מפסיקים את המאבק, נכנעים,  ונכנסים למצב של “צופה מהצד”, אנחנו גוזרים על עצמנו את המצב החדש לנצח, כמו חיה שמכניסים אותה לכלוב, בהתחלה היא משתוללת, לאחר מכן היא מבינה שהיא כבר לא תצא החוצה לחופשי, אז היא מתיישבת בפינת הכלוב ומפתחת דיכאון וחוסר חיוניות לסביבה.

כך אנחנו הופכים להיות כלואים בתוך החיים של עצמנו, אין לנו את החופש להרגיש את מה שאנחנו רוצים, אין לנו את החופש הכלכלי לקנות את מה שאנחנו רוצים, אין לנו שום שליטה על חיינו, וכך התיסכול, הכעס והמירמור מתחילים להערם.

העניין שאותם אנשים מאמצים לעצמם תפיסה מעוותת ומשרישים אותה עוד ועוד, התפיסה תופסת חיים של ממש על ידי צידוקים חוזרים ונישנים לעצמם –  שאף אחד לא מבין אותם, ואף אחד לעולם לא יוכל לעזור להם, וכולם הצליחו כי ככה וכי אחרת ולהם לא היתה את אותה אפשרות, הנסיבות של חייהם קבעו וממשיכים לנהל את חייהם. ולהם אין שום שליטה או יכולת לשנות.

הכעס שלהם, מנתק אותם מאנשים אחרים, יוצר אנטיגוניזם, זהו מצב בעייתי כפול, כי גם הם לא מאמינים שהם יכולים לצאת מתוך הבור, וגם אלו שיכולים לעזור להם מרגישים שהם לא רוצים לקבל עזרה.

מה שמוביל אותנו לצורת חיים שנייה.

“הנירוונה”

איך מגיעים לשלב הנירוונה משלב הצופה מהצד?

הרי יש 2 דברים שיכולים לשנות את החיים שלכם:

1. ארוע חיצוני (בן זוג חדש, זכייה בלוטו, מעבר מגורים,צונמי ועוד)

2. ארוע פנימי (משהו חדש מתוככם מתפרץ החוצה ומשפיע על כל הלך הרוח והמחשבה שלכם).

לנירוונה שהיא צורת  חיים שנייה, נמצאים או  אלו שבחרו באופציה השנייה, יצאו מתוך הבור ושברו את כל הדלתות והמחסומים שעטפו אותם, והובילו את החיים שלהם למקום יותר מספק ונוח. או שנולדו לתוך צורת חיים שכזו. הם קובעים  וגם מבצעים ארועים שונים בחייהם-  מתי לצאת למסעדה ועם מי, מפתחים את הכישורים שלהם, מעמיקים  בתחביב שלהם, הביטחון העצמי טוב, מוצאים זמן להעשיר את הידע שלהם, יש להם זמן איכות עם המשפחה ועם החברים, חופשה, טיפוח הגוף, שליטה ונוחות על חייהם.

אך, צורת חיים זו למרות שהיא נוחה ועל מי מנוחות, יש בה משהו חסר. לאנשים הנמצאים במצב הזה, לכאורה הכל בסדר, אבל משהו לא יושב טוב עד הסוף.

מה שמוביל אותנו לצורת חיים שלישית.

 “שדה חמניות “

בצורת חיים זו יש  רמת אנרגיה יותר גבוהה. אנו בדיוק  כמו החמניות, יונקים את האנרגיות שלנו ממקורות שלא ניגמרים. כמו השמש.

בצורת החיים הזו לא מונעים מנוחיות, אלא מאתגרים!

המעבר לאתגרים, מוציא אותנו מאיזור הנוחות, וגורם לנו להתאמץ יותר, ובכך אנו מפעילים את עצמנו ביתר יעילות, אפילו המוח מצ’פר במצב כזה ומייצר בהנאה קוקטייל כימי של ( אנדורפינים, דופמין, סרוטונין, אוקסיטוצין), וכל אלו עוזרים לנו באופן מופלא לחוות אושר, שמחה, ומשמעות.

ברגע שאנחנו רתומים לאתגר חדש, יותר מהרגיל, אבל לא מוגזם מידי, אנחנו יוצאים מהמוכר ומהידוע, אנו נהיים- לוהטים ולהוטים.

הלהיטות הזו גורמת לנו להתרגש ליום המחרת. להמתין בקוצר רוח למה שיקרה, ובעזרת משמעת, והרגלים חדשים אנו בונים דרך פעולה והלך רוח  להתמודד עם האתגר החדש, אנחנו יוצרים להט קבוע ובלתי פוסק, לנוע קדימה וגם לחוות תחושת עומק, משמעות והנאה.

להיטות, תשוקה ואנרגיה מאפיינים את צורת החיים – “שדה חמניות”.

וזו צורת חיים שכולנו, ראויים לה.

תמצאו אתגרים חדשים!  

~~ התמונה צולמה בדרך להרצאה, בסייגון- וויטנאם.

 

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות