חזרה לרשימת מאמרים
מערכת יחסים רעילה
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, מערכות יחסים תגובות: 0 תאריך פרסום:14/12/2020

איך תדעו אם הקשר החדש שלכם הרסני ולא בריא?

10 סימנים שיעזרו לכם לזהות האם הקשר החדש שלכם יסתיים בשיברון לב 

קשרים חדשים הם מסעירים ומרגשים, הכימיה משכרת וממכרת. יש פיתוי להתעלם מסימני האזהרה ומהסכנות, ולצלול פנימה בכל הכח, אבל ייתכן שזה לא רעיון טוב.
ההמלצה העיקרית היא להיכנס לקשר באופן הדרגתי, ולהרגיש תחושת ביטחון שהבן הזוג החדש הוא חבר אמתי. דבר זה יכול להציל אדם מקשר קשה, או אפילו מקשר טראומטי.
בדרך כלל, אין לדעת כבר מההתחלה אם עומד מולנו אדם נרקיסיסט. רבים רוצים לעשות רושם טוב בתחילתו של קשר חדש. לכן, אנשים לרב ישדרו אכפתיות והקשבה. אולם, החודשים חולפים וישנם מספר סימנים שעלולים להבהיר האם בן/ת הזוג עלול להיות הרסני.

הערה: המאמר מדבר על 2 המינים בצורה זהה.

1. חמימות/ קרירות

בהתחלה, בן הזוג רוצה לדעת עליכם הכל, ואז הוא מתקרר ומפגין חוסר עניין יוצא דופן מעורבב עם כעס, רגזנות וחוסר מנוחה.

סגנון לא עקבי של חמימות וקרירות לסירוגין מעניק לבן זוג החדש שליטה. הנטישה הרגשית גורמת לכם לרצות בצורה קיצונית לזכות מחדש באהבתו, צעד אשר לעיתים קרובות מחייב אתכם להקריב היבטים וצדדים ב”אני” שלכם. העליות והירידות הקיצוניות בקשר משאיר אתכם דרוכים כל הזמן בשביל לייצב מחדש את הקשר ולשמור על הבן זוג קרוב ומסופק, המחיר יכול להיות כבד, כי בשביל לעשות זאת, אתם עושים וויתורים של מה שחשוב לכם.

2. “ציני”

בן הזוג מעיר הערות פוגעניות ועוקצניות, אבל כאשר אתם מתעמתים איתו, הוא יציג את ההערה כ”בדיחה” או משהו לא רציני ויטען שאתם רגישים מדי או שלא הבנתם, שבעצם אתם הבעיה לא הוא.

3.ביקורתי

הוא מותח ביקורת ומרכל על אחרים באופן בלתי פוסק מאחורי גבם, גם על חבריו הקרובים ביותר.

4. התנצלויות ריקות

ההתנצלויות אצלו הן אירוע נדיר ואין בהן חרטה כנה. גם אחרי שהתנצל, הוא חוזר לסורו.

5.קורבן

בן זוג שמנסה לשכתב את ההיסטוריה ולהעמיד את עצמו במקום הקורבן בתרחיש נתון.

כקורבן, הוא יסיר מעצמו את האחריות ובחוסר הגינות, יטיל את האשמה עליכם, הוא ימציא תירוצים, יסובב את העובדות, יבדה סיפורים שיתאימו לצרכים שלו. ואם תנסו לדבר איתו ולשתף בתחושות שלכם, הוא לא יתייחס ברצינות ועוד יגרום לכם להרגיש שאתם לא בסדר. שהוא בסך הכל עשה מה שהוא צריך לעשות, איך אתם לא רגישים אליו.

אולי יעניין אתכם >>> למה לב שבור זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם

6. עצלנות

בהתחלה, בן הזוג מצטייר כפתוח והרפתקן, אבל בשלב מאוחר יותר מתנער מפעילויות המצריכות מאמץ.

7. רק אני צודק

בן הזוג סבור כי הוא תמיד צודק ויודע הכל. מבחינתם, זה הכל או כלום.

8.ריגשי

הוא מחמיץ פנים, נכנס להתקף זעם ונוטר טינה כשהדברים לא מסתדרים כפי שהוא רוצה. חשוב להבחין בין החמצת פנים לבין להתאפס לרגע על מנת להתייחס אל העניין ברוגע.

החמצת פנים פירושה נטישת הסיטואציה לחלוטין- לקום וללכת! כאשר הוא אינו מקבל את מבוקשו.

9.תחרותי

נראה שבן הזוג מתחרה באופן סמוי על ההכנסות/כספים שלכם, על הפעילויות שאתם עושים, על התחביבים שאתם אוהבים והקשרים שלכם. הוא יכול לבקר ולבטא בזלזול את העיסוק שלכם בכל הפעילויות הללו.

10.צומי

בן הזוג הינו בעל תחושת חשיבות מוגזמת והוא זקוק לליטוף על האגו. לדוגמא, הוא מצוברח וממורמר. נראה שהגישה שלו מחריפה כאשר אינו זוכה לתשומת לב. בכדי להימנע מזעמו אתם תלכו על ביצים ותמלאו את רצונותיו.

חשוב מאוד לציין כי כאשר כל אחד מהנטיות הללו עומדת בפני עצמה, ניתן לתרץ ולטאטא אותן מתחת לשטיח בקלות. אנשים בעלי אינטליגנציה רגשית ואנושיות יתנו לכם להנות מהספק באופן קבוע, ויגידו, למשל, “עובר עליכם יום רע, לא נורא זה יעבור, אולי נעשה משהו יחד”. אף על פי שישנה חשיבות לגילוי כזה, של חסד ושל אמפתיה, אם האמפתיה הזו אינה מבוטאת גם על ידי בן הזוג, וישנה התעלמות תמידית מרגשותיכם הדבר יכול להדליק נורה אדומה.

אם בן הזוג מפגין 7 מתוך 10 ההתנהגויות המוצגות לעיל באופן קבוע, ייתכן כי חשוב להכיר בכך שהוא מתנהל באופן אגוצנטרי. לעיתים קרובות, בן זוג בעל אגו שברירי מפעיל באופן לא מודע מנגנוני הגנה מוגזמים, בכדי להגן על תחושת “אני” שברירית. הדבר עלול לתעתע, משום שבן הזוג מתנהג בביטחון. יחד עם זאת, ייתכן שהוא מחפה על כך באמצעות מנגנוני הגנה מוגזמים ובלתי מודעים, כגון נרקיסיזם, הסטה, השלכה, התקרבנות, הכחשה, אידאליזציה/דוולואציה והזדהות השלכתית.

אולי יעניין אתכם >>> איך בוחרים זוגיות למסע חיים משותף 

מנגנוני הגנה נורמליים ואף חיוניים, אבל כאשר מבנה הגנתי פועל בכדי לחסום חדירה של כל דבר שמאיים על ההערכה העצמית של בן הזוג, כגון אחריות, חרטה, מודעות עצמית, אמפתיה, ענוה, היעדר אנוכיות ותובנה, שתלטנות היא השיטה. בדומה לשדה מגנטי, ההגנות עובדות בשיתוף על מנת לסלק כל רגש המאיים על הליבה. למרבה הצער, מבנה הגנתי פעיל בצורה יתרה עלול להיות טבוע באופיו של אדם ולא קל לשנות זאת.

באופן אירוני, בן זוג עם התנהגות הרסנית עשוי להצליח להפגין אחדות מאותן יכולות מחוץ לקשר. לדוגמא, בעבודה, אותו אדם יגלה אחריות. ואולם, בהקשר של קשרים בינאישיים, בן הזוג אינו מסוגל לקחת אחריות על עצמו.

הדבר עלול לבלבל ולפתות אתכם להאשים את עצמכם. ואולם, טיפוס כזה כנראה למד את ההשלכות הקשות הנובעות מאי לקיחת אחריות במסגרת העבודה ולפיכך, הוא מנסה למתן את ההשלכות, ייתכן שהוא לא באמת מתחרט ואולם, במסגרת הקשר, בן הזוג עשוי לזהות גם אם לא במודע כי אין השלכות “אמתיות”, מפני שהוא יכול לשלוט ולהפעיל מניפולציות עליכם.

זיהוי 10 הנטיות הללו בתוך קשר עשוי לחשוף את אופיו האמתי של בן זוג חדש. למרבה הצער, המאפיינים הללו עלולים להיות חבויים ולכן לא קל לטפל בהן, הוא יכול ללכת לקבל יעוץ מקצועי או שאתם תמשיכו הלאה.

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות