חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, מערכות יחסים, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:08/08/2018

5 טיפים כיצד תוכלו להיות יותר אסרטיביים

אנחנו יכולים למצוא את עצמנו הרבה פעמים בחיינו, מופיעים מול סיטואציות שאנחנו רוצים להגיד או לעשות משהו, אבל “לא נעים לנו” ולכן אנחנו גם לא אומרים. אולי התגובה שלנו יכולה לעורר ויכוח או אי הבנה או שמא אנחנו חוששים לפגוע בבן אדם שמולנו.

השימוש במשפט הזה בדרך כלל קורה משני מצבים עיקריים, האחד, כשאנחנו צופים בראשנו את התגובה של האדם, ובשל “הרחמים” שלנו איננו מסוגלים להגיד את מה שרצינו או לעשות.

השני, כשאנחנו מפחדים או חסרי ביטחון מול הסיטואציה ואז פשוט לא מסוגלים להוציא לאוויר את מה שרצינו. זה יכול לפגוש אותנו מול בן הזוג, נהג אוטובוס, מלצר במסעדה, בן משפחה, עבודה, או בוס. כך או כך, אין זה מצב שהוא טוב בכל המקרים. עלינו כן להגיד את שעל ליבנו או לדרוש כשאנחנו מאמינים שמגיע לנו.

  1. תבינו מהי אסרטיביות

אסרטיביות היא מיומנות שבה אתם מפגינים ביטחון בריא כדי לעמוד על שלכם, תוך כיבוד זכויותיהם של אחרים. כאשר אתה אסרטיביים, אתם לא פסיביים ולא תוקפניים אלא, ישירים!

אנשים לעולם לא יוכלו לנחש מה אתם מרגישים או חושבים, אז התפקיד הוא שלכם לדאוג להם להבין בדיוק מה אתם מרגישים או חושבים. תלמדו להגיד את מה שאתם רוצים בצורה שלווה, מכבדת ועם ביטחון.

  1. התחילו בקטן

לא הייתם מנסים לטפס הר לפני שהייתם קורים מדריך ומתאמנים לפני. ללכת כשאתם לא מוכנים בכלל יכול לגרום לסיכויים לכישלון להיות גדולים יותר בפער משמעותי.

מחקרים מציעים להתחיל להתנסות באסרטיביות בזמן מצבים לחוצים כמו למשל; לבקש לשבת במקום אחר במסעדה. ולאט לאט תתחילו להתמודד בעדינות עם מצבים קצת יותר קשים כמו למשל; לדבר עם בן הזוג כדי להסביר בדיוק מה מפריע לכם.

  1. תלמדו להגיד לא

אנשים חושבים שאם אומרים “לא”, משמע אגואיסטיות או חוסר התחשבות וכו’. אבל זה לא! זה בריא והכרחי במערכות יחסים לקבוע לעצמנו גבולות בריאים. גבולות הם כללים שאנחנו יוצרים לעצמנו שעוזרים לנו להגדיר מי אנחנו, מה אנחנו ומה הם הערכים שלנו.

ובלעדיהם פשוט לא נחיה את החיים בצורה הנכונה והבריאה לנו. עלינו ללמוד להיות אסרטיביים ולפתח את המיומנות הזו.

  1. תשחררו את תחושת החרטה

להיות אסרטיבי יכול להיות קשה – במיוחד אם הייתם רוב חייכם בסביבת אנשים שמרצים. “התנהגות אסרטיבית שגורמת לדאגה ורווחה אישית ובאופן שמכבדת את הזולת אינה טעות – אלא טיפול עצמי בריא”, אמר מרטר.

לפעמים אנחנו יכולים להנציח את רגשות האשם עם מחשבות שליליות או דאגות אך אנו מוכרחים להחליף את אותן מחשבות שליליות עם מנטרות חיוביות”, לדוגמא, “מגיע לי יציבות כלכלית בלי לשים את עצמי בסכנה”.

  1. תבטאו את הצרכים והרגשות שלכם

אל תניחו שמישהו ידע או ינחש באופן אוטומטי מה אתם מרגישים או חושבים, זה פשוט לא עובד ככה. עליכם להיות ברורים ולספר להם בדיוק מה אתם מרגישים, בלי לפחד.

כאשר אתם מתנסים באסרטיביות, חשוב לדבר באופן שאינו מרמז על האשמות או לגרום לאדם האחר להרגיש אשם. אם אתם כבר מדברים את האמת שלכם, אז תגידו אותה עם כנות מלאה בלי להצביע על האחר מה הוא עושה לא בסדר. כמה שפחות הסברים על איך שאתם מרגישים עדיף! אינכם צריכים להתנצל, או להסביר במיליון דרכים. שמרו על מה שאתם אומרים או מבקשים ללא פיתולים מיותרים.

חזרה לרשימת מאמרים
חנות