חזרה לרשימת מאמרים
איך להרחיב את הכישרוים שלי
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, יזמות, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:01/03/2021

8 מיומנויות תעסוקתיות ליום שאחרי מגפת הקורונה

 

להלן 8 מיומנויות תעסוקתיות להן צפוי להיות ביקוש גבוה בעולם שאחרי מגפת הקורונה:

1.סתגלנות וגמישות

דבר אחד בטוח, האופן בו חברות פועלות ישתנה. עוד לפני כן, העולם השתנה במהירות, אך המגפה האיצה שינוי זה. ה”משרות לחיים” ילכו ויתמעטו. אלו שמתכוונים להצליח בעולם שאחרי מגפת הקורונה, יידרשו להסתגל אל מקומות עבודה המשתנים באופן תמידי ולהיות בעלי יכולת לעדכן ולרענן את המיומנויות שלהם באופן רציף ומתמיד.

2.ידע טכנולוגי

אחת הדרכים הטובות ביותר להתכונן לעולם שאחרי מגפת הקורונה הוא לרכוש מיומנויות טכנולוגיות. מגפת הקורונה היא המסלול המהיר לשינויים דיגיטליים בחברות, מתוך הנסיון שלהן לרכוש חוסן גמיש בפני התפרצויות והפרעות עתידיות. בפועל, טכנולוגיות כגון בינה מלאכותית, נתוני עתק, האינטרנט של הדברים, מציאות מדומה ורבודה ורובוטיקה יעניקו לעסקים מידה רבה יותר של חוסן גמיש, וכל אדן שיכול לסייע לחברות לנצל וליישם את הטכנולוגיות הללו יהיה בעמדה מצוינת. בין אם אתם עובדים במפעל או במשרד רואי חשבון, ביום שאחרי הקורונה, עליכם “לשחות בחומר” מבחינת הכלים הטכנולוגיים הללו, וכן לדעת לעבוד איתם באופן יעיל.

ייתכן ויעניין אותך >>> 6 טריקים שישפרו את השימוש בזום zoom

3.יצירתיות וחדשנות

כבר הבנו את חשיבותן של היצירתיות ושל החדשנות בימי המגפה. עסקים הצליחו למצוא דרכים לתת שירות באופן וירטואלי (כפי שעשו נותני שירותים רבים בתחום הבריאות), או לעבור במהירות למוצרים חדשים (כמו מרצדס 1F, אשר עברו מייצור מכוניות מירוץ לעזרי נשימה חדשניים), הצליחו להתמודד עם הסערה בצורה טובה יותר. בעולם שאליו נצא ביום שאחרי הקורונה, נזדקק לגאונות אנושית כדי להמציא ולחלום על מוצרים ועל דרכי עבודה חדשים. יצירתיות אנושית עומדת להיות ערך חיוני.

4.אוריינות נתונים

כמקור המזין את המהפכה התעשייתית הרביעית, נותנים מהווים נכס מרכזי עבור כל חברה עסקית. עם הנתונים הנכונים, חברות יצליחו לנבא בצורה טובה ומדויקת יותר את ההפרעות העסקיות העתידיות, וכפועל יוצא, יצליחו לתת מענה ראוי יותר ללקוחות באמצעות המוצרים והשירותים הנכונים, במהלך כל מגפה, וגם לאחריה. חברות בעלות הבנה לגבי מגמות עסקיות וצרכי לקוחות משתנים יצליחו יותר במתן מענה נכון, אם תתפרץ מגפה נוספת בעתיד. יחד עם זאת, לנתונים אין כל תועלת מבחינת חברה עסקית אשר חסרה את אוריינות הנתונים, קרי, אנשים בעלי מיומנויות המאפשרות להם להבין את הנתונים ולקבל החלטות טובות יותר בהתבסס עליהם. אנשי מקצוע בעלי אוריינות נתונים יהיו אטרקטיביים יותר מאי פעם מבחינת מעסיקים פוטנציאליים.

5.חשיבה ביקורתית

זוהי מיומנות אחרת שתהיה חיונית בעת שיקום הכלכלה העולמית מהנזקים אשר נגרמו בשל מגפת הקורונה. בתקופת המגפה, היינו עדים לזינוק בחדשות כזב (“פייק ניוז”) והצגה לא נכונה ומטעה של נתונים ושל מחקרים, תוך נסיון מצד מנהיגים, ארגונים עסקיים וממשלות לגלגל את האשמה לפתחם של אחרים ולהסיט מעצמם תשומת לב וחקירה הולמת. אנשים בעלי יכולת להעריך מידע ממגוון מקורות בצורה אובייקטיבית על מנת לקבוע מה אמין יהיו בעלי ערך רב. לא ניתן לסמוך על כל סוג של מידע, אבל יהיה על ארגונים להסתמך על חשיבה ביקורתית בכדי להבין איזה מידע יהווה בסיס לקבלת החלטות.

6.מיומנויות מחשוב והצפנה

המעבר של ארגונים למחשוב צבר תאוצה בשל מגפת הקורונה, ולכן אנשי מקצוע בעלי מיומנויות בתחום הדיגיטציה, לרבות הצפנה, פיתוח רשת ושיווק דיגיטלי יהפכו חשובים אף יותר מכפי שהם כיום. אנשים שיכולים לתחזק עסק דיגיטלי ולאפשר לו לשגשג ולצמוח, בשל הרעה במצב הכלכלי או מגפות אשר הופכות עבודה עסקית פרונטלית לבלתי אפשרית או פחות יעיילה יהיו חלק מרשימת אנשי המפתח בשוק התעסוקה. זאת ועוד, באופן עקרוני, כל החברות העסקיות הינן בעלות בסיס ממוחשב בדרך כזו או אחרת, כך שאין גבול להזדמנויות ליישם מיומנויות מחשוב.

7.מנהיגות

אחד השינויים שחלו בעולם וזכו לתאוצה בשל תמיכת המכונות, ובמקומות בהם ריחוק חברתי ועבודה מהבית עשויים להמשך בעתיד הנראה לעין, הוא שיותר אנשים, בכל הדרגים בארגון יהיו בעמדה של להוביל אחרים. כלכלת הרוטציה רק תגדל ותתרחב בתקופה שלאחר משבר הקורונה, ואנשים יעבדו בצוותים דינמיים וזורמים יותר, בהם אנשים ייקחו את המושכות לידיהם בתקופות שונות. יהיה ביקוש לאנשי מקצוע בעלי כישורי מנהיגות גבוהים, לרבות הידע כיצד להוציא את הטוב ביותר מהצוות ולהעניק השראה לאחרים, כמו גם לעודד שיתוף פעולה.

8.אינטליגנציה רגשית

מיומנות נוספת בעלת קשר הדוק למנהיגות, חשובה אף יותר בתקופות מאתגרות, של חוסר ודאות: אינטליגנציה רגשית (EQ). היכולת להיות מודעים לרגשות, להביע אותם ולשלוט בהם היא זו שמגדירה אינטליגנציה רגשית. בתקופות בהם אנשים עשויים לחוות חוסר ודאות לגבי המשרה ועתיד העסק שלהם, חשוב ביותר להתחבר אל אחרים ברמת הרגש. יחידים בעלי אינטליגנציה רגשית גבוהה יהיו מחוזרים על ידי כל הארגונים, בכל גודל ובכל תחום.

ייתכן ויעניין אותך >>> 9 סימנים שאתם אנשים רגישים ואיך להשתמש בזה לטובתכם

התחייבות ללמידה לאורך כל החיים

על פי הפורום הכלכלי העולמי, תוך חמש שנים בלבד, 35% מהמיומנויות אשר מוגדרות כחיוניות כיום, ישתנו. ישנה דרך אחת בלבד להשאר רלוונטיים במציאות היום שאחרי הקורונה, קרי, להתחייב ללמידה מתמדת, לאורך כל החיים.
אנשי מקצוע העומדים בפני שוק עבודה דחוק ומצומצם, יהיה ביקוש לאלו שהם בעלי מיומנויות גבוהות ומתקדמות וסביר שיתקשו פחות במציאת עבודה. החדשות הטובות הן שמעולם לא היה קל יותר ללטש ולשפר מיומנויות. כיום, אין צורך בשנים רבות של לימודים או בהלוואות גדולות כדי לבנות את מערך המיומנויות האישי, כהכנה ליום שאחרי הקורונה.

ישנם קורסים מקוונים רבים מאוד, הפתוחים לכולם, אשר יסייעו לכם בליטוש המיומנויות שלכם.
להלן מספר דוגמאות:
קורסים לבינה מלאכותית ולימוד רזי המכונה.
קורסים לאוריינות נתונים ומדע הנתונים.
קורסים לאינטליגנציה רגשית.
או, לחילופין, חפשו את המיומנויות שהייתם רוצים לפתח בפלטפורמות כגון Coursera, edX, Udacity, FutureLearn, iversity.
חשבו על הסגר כעל הזדמנות לשיפור ולליטוש המיומנויות, כדי שתהיו מוכנים לשוק העבודה ביום שאחרי הקורונה.

חזרה לרשימת מאמרים
חנות