חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:14/09/2015

איך להישאר ממוקדים?

להישאר ממוקדים במהלך היום שלנו, זה אחד הדברים הכי חשובים בחיינו. מכיוון שהמיקוד יחליט איך נרגיש, מה נעשה ולאן אנחנו מובילים את עצמנו בכל תחום כמעט.

יש אנשים שהנטייה הטבעית שלהם, היא להגיד כן כמעט לכל בקשה מהאנשים סביבם, כן- על כל רעיון או פרויקט, כן- להיפגש עם מישהו שהם לא באמת רוצים, כן -למערכת יחסים שהיא הרסנית, כן -למתוקים וכן- לחוסר פעילות גופנית וכך הלאה..

ה- כן האוטומט הוא מאוד מסוכן כי הוא משאיר אותנו לבסוף מנותקים מעצמנו, כאשר אנחנו עסוקים בלרצות את הרצונות של אחרים, להקשיב לתלונות ורכילות של אחרים, אנו בעצם, ממוקדים בדברים שלא באמת מביאים לנו תוצאות חיוביות, או רגשות טובים, כאשר יש הרבה הסחות דעת, אנו מאבדים את  המיקוד, נהיים פחות רגועים, יותר כעוסים ומתוסכלים, כי אנחנו  מתעסקים בהרבה דברים לא רלוונטיים ולבסוף גם אנחנו לאט לאט מאבדים את המטרות שלנו, את החיוניות, התשוקה, והדרך לעשותם.

אם לא נהיה ממוקדים, וכל דבר יסיט את תשומת הלב שלנו, מההווה, מהכאן ומהעכשיו, ממה שקורה בעבודה שלנו, עם בני המשפחה, עם הקריירה, עם ההתפחות האישית, הכסף ועוד.. החיים יחלפו לידינו ויובילו אותנו בהתאם לכל רעיון או שיגעון של מישהו ברשת או לידינו, הפרעות חיצוניות קיימות כל הזמן והן מבזבזות את האנרגיות, הזמן והמשאבים שלנו, וכך לא נשאר לנו בשביל הדברים הנכונים באמת, דברים שאנו נוביל, מטרות שיכניסו אותנו לתוך תהליך מסעיר ומלמד ומרומם.

בשביל להחזיר את המיקוד, אתם צריכים לעשות 3 דברים חשובים.

אז מה אפשר לעשות?

1.להגביל את הגלישה ברשתות החברתיות והמכשירים הסלולריים

בקלות המידע המופיע, בפייסבוק, בלינקדאין, בוואטסאפ, באינבוקס שלכם יכול להשפיע על איך היום יראה, הוא יחליט על מה תחשבו, ויגזול מהזמן היקר שלכם, מהאנרגיות שלכם, ולא ישאיר משאבים פנימים לעשות את מה שחשוב באמת. זה לא אומר לא להיכנס לאינטרנט, כנסו, עשו מה שאתם צריכים וצאו.

גם מול רשתות חברתיות ואינטרנט, קבעו סדרי עדיפויות:

דוגמה:  מי שעובד עם אימיילים מגלה שמדובר במקור לחץ שמקשה על ניהול הזמן. מדי פעם מופנה הקשב שלנו לדואר האלקטרוני הנכנס. כדאי להימנע מנוהג זה ולא לטפל בכל מייל בודד שמגיע, כדאי לקבוע שאחת למספר שעות תטפלו  בכמות גדולה של מיילים שנכנסה.

דוגמה: אם אתם זמינים באופן קבוע לשיחות בסלולריים.

כאשר אתם בפגישה חשובה,  פשוט כבו את המכשיר עד שהפגישה תסתיים, כך מלוא הקשב יהיה מופנה לשיחה. החיים הם כאן ועכשיו.

תאמינו לי, כל מי שמחפש אתכם יוכל להמתין עד שתתפנו, ואף יעריך יותר כאשר תחזרו ותדברו איתו במלוא תשומת הלב.

2.משימה

מה אתם רוצים להשיג היום? בעוד שבוע? בעוד שנה?

אתם צריכים להיות מאוד ברורים לגבי המשימה שלכם, כי היא תהיה המקור  למיקוד שלכם! ובכך תשומת הלב שלכם לא תופרע על ידי מלא דברים אחרים.

כיתבו משימות. יומיות/שבועיות/שנתיות. משימה בהירה וברורה, אחת או שתיים ביום, לא מעבר.

כאשר את ממוקדים במשימות שלכם, המשאבים לא מתבזבזים.

 3.החלטות: “סוף מעשה במחשבה תחילה”

 קחו החלטות! העיקר, לקחת החלטה נחושה ואמיצה ולעשות את מה שהחלטתם בכדי שהיום שלכם יראה אחרת.

קחו החלטות מסוימות, פעולות כיצד לבצע את המשימה שלכם.

כי ברגע שתתחילו לבצע, וליצור תהליך את תתמלאו בחדוות עשיה ומוטיבציה, מי שדואג למקד את עצמו, הוא מראש מטעין את עצמו, ברגשות חיוביים ומצב גופני רענן ויזכה ברוב המקרים ליום מוצלח שמנוהל באופן מאורגן ומסודר.
המיקוד נעלם כאשר אין תהליך, וכאשר יש תהליך אנחנו הופכים להיות יצירתיים, יוזמים, פרו אקטיביים והדברים היותר נכונים,רלוונטיים, ומתאימים מגיעים.

4.תגידו – לא!

אם אתם מאלו שיש להם נטייה להגיד ישר כן, פשוט תדחו את ה-כן.

תחשבו עוד קצת, לפני שאתם עונים, תישנו על זה לילה, אפילו תחשבו על זה רק כמה שעות, ושאלו את עצמכם אם העניין/הבקשה/הפרויקט/הרצון הוא באמת תורם למשימות שלי/מקדם אותי/ ממקד אותי יותר/ האם אתם רוצים שזה יהיה המיקוד שלכם עכשיו/האם זה מועיל להתפחות האישית שלכם/מעיר בכם תשוקה/מביא תוצאות אמתיות…

ורק אז תענו, כן.

אחד הדברים שעד היום מאתגרים גם אותי, הוא – הרצון הטבעי לתת ולעזור ולסייע לכל מי שאני  יכולה בדרכי, ללא אבחנה, אך אם אענה- כן לכל אחד בין אם פרטי או בקבוצות, לא יישאר לי זמן לחלומות שלי, למשימות שלי באופן אופטימלי, לא אמצא משאבים פנימים לנהל את העסק שלי טוב יותר, ולתמוך בסופו של דבר ביותר אנשים.

לסיכום, מיקוד הוא תהליך המלווה בצעד אחר צעד, לקראת המטרות החשובות לכם ביותר, המיקוד יטעין אתכם באנרגיות, יגביר את ההתרגשות והתשוקה, וההטענה הזו כל הזמן תזין את עצמה.

~ התמונה צולמה  מחלון המונית – כאשר הגעתי להעביר סדנאות לארגונים בסייגון, וויטנאם.

עוד מאמר באותו עניין,

איך לפתח את הבטחון העצמי?

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות