חזרה לרשימת מאמרים
שומרים על העסק בתקופת הקורונה
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה אסטרטגיה רגשית, יזמות, עסקים Tags: , , , , , , תגובות: 0 תאריך פרסום:25/10/2020

עכשיו הזמן לשינוי: מה ארגונים חייבים לעשות כדי לשרוד את מגפת הקורונה?

על ארגון להיות מוכן לשנות את האופן בו הוא בונה, חושב ומתנהג, על מנת לעמוד בצרכי הלקוחות והעובדים המשתנים במהירות בתקופת משבר הקורונה.

5 נקודות שכדאי להתייחס אליהם בתקופה זו בכל ארגון:

 

  1.   טכנולוגיה

נכון לעכשיו, חברות רבות נותנות עדיפות עליונה לבריאותם ולביטחונם של עובדיהן. אך ניתן לעשות יותר בנדון. בין אם אנחנו עובדים, לקוחות, או אזרחים, כולנו חולקים את אותם הפחדים והאתגרים.

עבודה מרחוק כאשר בתי הספר סגורים זו משימה קשה, ולרוב מבני הטכנולוגיה אינם בנויים בצורה אידיאלית, אשר תענה לביקוש לשיחות וידאו וגישה למערכות הארגון. בדומה ללקוחות, יש לבחון ביסודיות את מערכות ההאזנה של העובדים בהקשר של יכולתן לתמוך בקרבה לצוות.

 

  1.   העצמת עובדים

 אין זמן מתאים יותר מעכשיו לחתור להעצמת עובדים.

 כיצד האנשים שלכם מרגישים בתקופות של אי ודאות? מהם הצרכים המיידיים להם הנהלה צריכה להיענות? כיצד מסרים מההנהגה מהדהדים לארגון?

המהירות הנדרשת לנקיטת פעולות הופכת לבלתי אפשרית את משימת יצירת קווים מנחים ופירוט תהליכים. על העובדים להגיב במהירות לתהליכים המותאמים, וככל הנראה לקבוע נקודת ממשק חדשות, לדאוג ללקוחות ובמקרים מסוימים, להמציא מחדש מוצרים ושירותים.

אותם המותגים אשר טופחו ושגשגו במסגרת תרבות ארגונית הכוללת מחויבות והעצמה הינם בעלי סיכוי גבוה יותר להתאמה לדרישות הלקוחות בעת משבר, בהשוואה למותגים אחרים.

מה גם שהאתגרים בהווה ניתנים למינוף כמאיצים שינוי ארגוני אליו חברות מכוונות מזה זמן רב: תהליכי עבודה מהירים, צוותים רב מקצועיים, חשיבה מהחוץ לפנים. תקופה זו מהווה הזדמנות ליישם זאת, לנסות, לבחון ולהשיק מחדש.

 

  1.   חוסר שיגרה

לא סביר שנחזור לשגרה בקרוב. איום המיתון הכלכלי המרחף מעלינו, בין אם קצר ימים או ארוך טווח, כבר מחייב חברות רבות לשנות את דרך פעולתן. יש לעשות זאת תוך מעקב צמוד אחר ציפיות והתנהגויות הלקוחות המשתנים. הצורך העכשווי בנקודות ממשק ללא מגע, כללי היגיינה, ריחוק חברתי, אך גם תחושת הקהילה וה”ביחד” החזקה קרוב לוודאי ישאירו את חותמם על יחסי מותג-לקוח גם בעתיד.  בעוד שחברות שכבר רכשו בקיאות במעבר לדיגיטל זוכות ליתרון התחלתי כעת, קל מדי לומר שזה כל מה שדרוש להתקדמות מוצלחת.

 

  1.   זריזות

בראש ובראשונה, הווירוס כופה עלינו צורך חדש, והוא זריזות, דבר המחייב ארגונים להסתגל במהירות לשינוי. זהו עיתוי טוב לספירת מלאי. האם העובדים זוכים להעצמה מספקת? האם הארגון מעצים את הלקוחות לפנות אליו בדרך המתאימה להם ביותר? האם אנחנו מציבים את מדדי הביצוע המרכזיים הנכונים, המאפשרים לנו לנטר את ההצלחה- בהווה ובעתיד? האם אנחנו ברורים מה המותג שלנו מייצג, ועומדים בהבטחה זו? כיצד הדבר עשוי להשתנות בעת המשבר ולאחריו? בעוד שסגנונות עבודה המאופיינים בחדשנות ובזריזות מתבקשים כעת, הם אמורים להיות חלק מתהליך שינוי גדול יותר, או שיתמוססו מהר.

 

  1.   מנהיגות

מנהיגות תמלא תפקיד מרכזי בכל זה. כמאמר הפתגם, “קל להחזיק את ההגה כאשר הים שקט”. כפי שקורה בכל משבר, כאשר לבסוף יעבור זעם, הוא יספק לנו קשת רחבה של לקחים באשר להתנהלות בתקופות של אי ודאות.

חזרה לרשימת מאמרים
חנות