חזרה לרשימת מאמרים
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:12/12/2016

4 צעדים יעילים איך להפוך רעיון גולמי למציאות

 

אנשים מסוימים מצוינים לזהות הזדמנויות, יש להם חוש מפותח שכזה, צץ בהם רעיון גאוני רק שרובם לא מביאים אותו לידי מימוש, יש גם כאלו שיודעים שהם צריכים לעשות משהו,  לפתוח איזה עסק רק שאינם יודעים מה המוצר או השירותים שהם רוצים למכור.

לא צריך את ההמצאה הכי גדולה של העשור, בהחלט אפשר למצוא רעיונות קטנים יותר, או פשוט ליישם בצורה טובה יותר דברים שכבר קיימים בשוק. יש עדיין מקצועות שלא קיימים ונישות לא מטופלות לגמרי, גם אם לא תהיו לגמרי מקוריים תוכלו לשפר שירותים ומוצרים קיימים.

ארבע טיפים איך להפוך רעיון גולמי למציאות, מלבד הבחינה מקצועית (תוכנית עסקית) שכל אחד יצטרך לעשות.

1.כמה כסף צריך?

מסתבר שלהקים עסק, לפני כסף וקשרים צריך רעיון טוב, רעיון שאפשר לממש, כאשר תנאי השוק בשלו  או כאשר האדם עצמו הבשיל לצאת החוצה לעולם ולהביא את מי שהוא במהדורה חדשה ומאוד אותנטית, סוג של בשורה חדשה לעולם שבעתיד תשתלב עם הרעיון העסקי שלו.

חישבו על זה במונחים ציוריים, אישיותו של בעל העסק העתידי  מהווה מודל ודוגמה לסוג הלקוחות שיגיעו אליו.

לדוגמה: אדם הסובל מהפרעות אכילה ופתר אותן בדרך מסוימת יכול לשווק את הדרך שלו כשיטה או מוצר. אדם שסבל מבעיות גב קשות ומצא פתרון במכשיר מסוים יוכל למכור אותו עם שיפור מותאם וכך הלאה.

2.האם גיל מהווה מכשול?

אדם שהבשיל לצאת החוצה לעולם, יכול להימצא בכל גיל, אין צעיר מידי או מבוגר מידי, אין כמעט דבר כזה שאין את הכלים או את התמיכה, כי המשאבים הקיימים לרב מספיקים לבניית יסוד מוצק לעסק אשר יגדל מעצמו או ירתום אליו משקיע להוט.

אחד הדברים המופלאים שאני נחשפת אליהם כל פעם מחדש, איך דווקא אדם המגיע אליי מבולבל וחסר בטחון בעצמו ובעולם העסקי בפרט, מצליח תוך הנחייה יחסית קצרה למצוא פלטפורמה ייחודית לעסק מניב, דווקא מתוך ההבנה של מה שהיה חסר לו ומתוך החולשות והכישורים והניסיון שיש לו, מתוך התערובת של כל אלו ניתן להקים מבנה ראשוני מעניין, חדשני וראוי בדרך להצלחה.

כן, דווקא מתוך הבליל של אותם דילמות, קשיים, אתגרים, מיומנויות אילוצים שהאדם עבר ורכש במהלך החיים הוא יוצר משהו מיוחד גם מבלי לדעת.

הרבה כאלו החושבים “מה יש לי להציע לעולם?” מגלים שיש מה להציע שאפילו שווה כסף והרבה למישהו אחר ובעיקר סיפוק אישי. כך שגם אחרי גיל 40 אפשר לנסות וגם להצליח.

3.האם אפשר להבטיח הצלחה?

לא בהכרח,  אבל כן יש מכנה משותף  חזק בין אנשים שהקימו עסקים מניבים מתוך תחושת שליחות ורצון למימוש עצמי להצלחה.  כאשר החזון ברור והתשוקה בוערת מבפנים, קל יותר לעבור מכשולים שצצים בדרך.

אנשים המתחילים עסק מתוך תשוקה לרעיון הם פשוט יתחילו אותו ויסמכו על עצמם שהפתרונות ימצאו תמיד, כל מה שהם לא יודעים הם ילמדו בכל דרך איך לעשות זאת.

אם אין להם  את מה שצריך, הם יבדקו וימצאו, גם אם תוך כדי תנועה. ללא תירוצים. ולהאמין ללא ספק – שאין דבר כזה “בלתי אפשרי” כולם יכולים.

לא משנה אם מדובר בעקרת בית או בקרייריסטית הרוצה לשנות כיוון, צריך חזון, ההתמדה והאומץ לחשוב אחרת.

כך שאין ערובה להצלחה, יש ערובה להנאה מהדרך, מהניסיון וכנראה שזו בעצם סוג של כלי הכרחי להצלחה.

4.איך מתחילים לגבש רעיון יש מאין?

  1. מצטיידים בכמה מוצרים חדשים: מחברת, צבעים, עפרון מחק ובלוק ציור. אין צורך בכישרון ציור.
  2. רשימה- להתחיל להעלות על דף באופן אינטואיטיבי כל הדברים שהעסיקו אתכם בשנים האחרונות ועדיין מעסיקים אתכם, כל דבר שגרם לכם לחשוב, לדבר, לטפל, לעשות וגרם לכם או כאב גדול או הנאה גדולה
  3. חוויה ייחודית – לציין בדף נפרד אם עברתם איזה תהליך יוצא דופן. אם כן, רשמו כל מה שעולה בראשכם במשך כמה ימים בעניין הזה. כולל הכל.
  4. בהמשך לסעיף 2, רשמו בתשומת לב מה היו המתנות ומה היו התובנות מהתהליך שעברתם שאתם יכולים לשתף עם העולם.
  5. חיים שגרתיים- אם יש לכם חיים שגרתיים אז תעשו רשימה של כל הדברים שבאים לכם בקלות, ואתם מקבלים עליהם מחמאות מהסביבה (כולל- סידור ארונות, הקשבה לחברה במצוקה, תיקון של מכשירים אלקטרונים, גידול נענע בגינה.. כל דבר!) יש לנו נטייה להמעיט דווקא ביכולות הטבעיות שלנו הבאים לנו בקלות ולכן נדמה שאין להם שווי. ועוד רשימה של דברים שאתם מאוד נהנים לעשות ומקפידים על כך. חלק מהעסקים הקיימים היום החלו את דרכם כתחביב. עד כה אספתם את עצמכם ואת התמהיל של מי שאתם.
  6. עכשיו חשבו שאם הכל היה פתוח ואפשרי, מה מתוך כל הרשום הייתם רוצים להמשיך ולהתעסק בו. רשמו בכמה משפטים מתומצתים וממוקדים.
  7. ציירו את הרעיון (תתפרעו ואל תנסו להיות פיקסו)
  8. תנו כותרת לציור (עד משפט אחד)
  9. תשתפו אחרים ברעיון ותתחילו לגלגל את הרעיון עד “שיתיישב” לכם טוב
  10. תבנו משימות ראשוניות לקדם את הרעיון, ורשמו זמנים הגיוניים. לא מדובר בתוכנית עסקית או בניית תקציב אלא במשימות פשוטות יותר כמו: לוגו, סלוגן, כרטיס ביקור, איסוף מידע רלוונטי, מקום, ועוד..

בהצלחה 🙂

חזרה לרשימת מאמרים
חנות