מרגישים אבודים או ש”הלכתם לאיבוד”? 12 דברים שכדאי לזכור!
הדבר הראשון שחשוב לקחת בחשבון הוא שאינכם לבד בתחושות הללו. מן הסתם, ישנם כאלו שלא יודו בכך, אבל אנשים מכל שכבות החברה חווים תחושות קשות ורגשות שלילים, אפילו האנשים הכי כריזמטיים שאנחנו מכירים, בין אם באופן אישי ובין אם מדובר במפורסמים, עוברים ימים בהם הם מרגישים “מנותקים” ואבודים, מאבדים עניין בחיים או מרגישים מבולבלים ואבודים גם יחד.
אף כי טוב לדעת שאנחנו לא היחידים שחווים את התחושה הזו, עדיין עולה השאלה מה לעשות כאשר אנחנו חשים אבודים ובודדים?
להלן 12 דברים שיש לזכור ולדעת לגבי ההתנהלות כאשר אנחנו מרגישים “תלושים” ואבודים בחיינו:
טיפים וטריקים לימים שבהם אנחנו מרגישים ש”הלכנו לאיבוד”:
1.הבינו שזה בסדר!
זה בסדר להיות במקום בו אנחנו צריכים להחליט מה לעשות כשאנחנו “הולכים לאיבוד”. בד בבד, הכירו בכך שיש תקופות בהם אתם צריכים להיות לבד. אם התרגלתם לבוא במגע עם אנשים, ייתכן שיהיה לכם קשה.
יחד עם זאת, אם תלמדו להיות לבד ולהרגיש בנוח עם עצמכם, תרכשו בטחון ותלמדו לסמוך על עצמכם.
כאשר אנחנו מחפשים חברה כל הזמן, אנחנו מוליכים את עצמנו שולל וכך מחמיצים את ההזדמנות ללמוד לסמוך על עצמנו. בגלל היותנו יצורים חברתיים, נדמה לנו שאם נהיה כל הזמן עם אנשים אז נמצא יותר בקלות את הדרך המתאימה עבורנו.
בפועל, התקופות בחיים שבהן אנחנו לבד, עם עצמנו, טובות עבורנו. התחושה ש”הלכנו לאיבוד” בחיים היא דרכו של הגוף לאותת לנו שהגיע הזמן להיות לבד, עם עצמנו.
2.הפכו את תחושת ה”תלישות” והבדידות לכלי הכוונה עצמית
קרוב לוודאי ששמעתם את הביטוי: “כדי לדעת לאן אתה הולך, עליך לדעת היכן אתה נמצא.”
בדידות והתחושה ש”הלכנו לאיבוד” בתוך החיים שלנו מהווים גם אות חיים, אשר מצביע על כך שאתם בחיפוש. עצם האמירה, ההודאה בפני עצמכם שאתם מרגישים אבודים בחיים, היא סימן טוב, כי היא מהווה צעד ראשון שיכול להוביל לכדי פעולה.
זאת, משום שבתוך תוכנו, התובנות העוצמתיות ביותר אינם צומחות כאשר אנחנו מוקפים באנשים כל הזמן. על פי הרוב, הן עולות כשאנחנו לבד ובמצב של שלוה. זכרו: החיים הם הרבה יותר מהתחושות שלכם.
3.הבינו כי הבדידות עוזרת לכם להתמודד עם האמת
הימצאות מתמדת בחברת אנשים אחרים, מנחמת ונעימה ככל שתהיה, עשויה לרוב להוות הסחת דעת, דווקא כאשר עלינו להתמודד עם סיטואציה כזו או אחרת. בפועל, לעיתים קרובות אנחנו מדחיקים רגשות שליליים ומתכחשים לקיומם תוך טיפוח רגשות מנחמים.
ה”לבד” מוביל אותנו אל העיקר ומאלץ אותנו להתמודד עם הבעיה או עם הרגשות השליליים ב”כאן ועכשיו”. התייחסו אל השאלה מה לעשות כאשר אנחנו מרגישים בודדים כאל מתנה שיכולה להוות זרז לליבון הדברים.
4.זכרו שיש בידיכם שליטה יותר ממה שאתם חושבים
בדרך כלל, כשאנחנו חווים תחושת של אובדן דרך או בדידות, זהו תירוץ לראות את הדברים באור שלילי. במצב כזה, תפקיד הקורבן מתבקש, לכאורה, אך למעשה, אנחנו אלה שבוחרים את הגישה בה ננקוט בסיטואציה נתונה.
איש אינו יכול לכפות עלינו כיצד נרגיש, מלבד אנחנו עצמנו! אתם אלה שבוחרים כיצד להגיב.
5.קבלו בברכה את החופש שתחושת ה”לבד” יכולה להציע
במקום להתפלש ברחמים עצמיים, דבר שרבים נוטים לעשות בגלל הבדידות, נסו להתבונן במצבכם כחופש שנגלה לכם.
רוב האנשים זקוקים לאישור בלתי פוסק להשקפותיהם. הם מחפשים תיקוף וכשהוא איננו, קל להם לחוש אבודים בחייהם.
נסו להנות מהעובדה שאינכם זקוקים שכל מי שאתם אוהבים יתמוך בהחלטות וברעיונות שלכם. אמנם קל להגיד וקשה ליישם, אבל שחרור הצורך בתיקוף יכול לאפשר לכם לעשות את הדברים בדרככם ולחשוב בצורה עצמאית.
6.הכירו במי שאתם כעת
ייתכן כי אתם מרגישים אבודים בחייכם כי נסיבות החיים שלכם הרחיקו אתכם ממי שהאדם שאחרים חושבים שאתם. במצבים הללו, מובן מדוע אתם אומרים לעצמכם שהלכתם לאיבוד בתוך החיים שלכם.
למדו לקבל את העובדה שאנשים משתנים עם הזמן. ייתכן שאהבתם את ה”אני” הקודם שלכם, אבל כעת אתם אדם חדש. למדו לקבל את ה”אני” החדש, על הפגמים ועל כל מה שיש בו. הבינו כי מהות החיים היא שינוי והאופן בו אנחנו מגיבים לו. זה בסדר שאתם לא מי שהייתם.
7.המשיכו לשאוף אל הטוב ביותר שלכם
לרוב, כאשר אתם מחפשים את הדרך מתוך תחושת הבלבול, אתם עלולים לפתח גישה תבוסתנית. אתם מפסיקים להתעניין בנעשה סביבכם, וגם ההערכה העצמית שלכם נמוכה בשל כך.
כאשר תגיעו לשלב זה, הזכירו לעצמכם לא להניח לתחושה זו לגזול מכם את תחושת הערך שלכם! עשו כמיטב יכולתכם תמיד וכשתחלוף התקופה הקודרת הזו, אחרים יעריצו אתכם על ששמרתם על הנחישות למרות המכשולים שהיה עליכם לצלוח.
8.אל תשכחו שהזמן יקר
כאשר אנחנו הולכים לאיבוד בים הבדידות והדכאון, קל להרהר בחרטות הקשורות לאירועי חיים מהעבר. הרהורים אלה רק מזינים שליליות ומנציחים את התחושה שאבדנו את הדרך בחיים.
במקום ליפול קורבן למלכודת נפוצה זו, צעדו עקב בצד אגודל והכירו בכל התקדמות חיובית. כך, תחגגו את ההתגברות על הקשיים בסופו של יום.
9.זכרו: לכל דבר יש סיבה
כל מצב עמו תתמודדו בחייכם נועד ללמד אתכם דבר או שניים. שיעור זה עובר גם לאחרים.
לעיתים, נופלת בחלקכם ההזדמנות להבין ולזהות את השיעור שעליכם ללמוד, אך במקרים אחרים, עליכם פשוט להאמין שאם אותו שיעור לא נועד שתלמדו אותו ישירות, הרי שאדם אחר, שהיה אמור ללמוד אותו צפה באופן בו התמודדתם עמו.
במקרה זה, הבדידות והתחושה שאתם אבודים בדרך החיים, כואבות ככל שיהיו, כנראה שם כדי ללמד ולהראות דרך לאדם אחר.
10.נהלו יומן בתקופה זו
רשמו את המחשבות שלכם כאשר אתם בשיא הבדידות ומרגישים אבודים בחייכם. לימים, יהיה מדהים להרהר באותה תקופה ובאופן שבו ראיתם את הדברים, וכמה התקדמתם.
התקופה הזו (אם תנהלו בה רישום) יכולה להעניק לכם תובנה חדה ובהירה לגבי מי שאתם ומה גורם לכם להרגיש כפי שאתם מרגישים.
11.זכרו שאינכם הראשונים לחוש כך
התחושה שאתם לבד ואיש לא הרגיש כך לפני כן היא שכיחה למדי. אתם חושבים כך מפני שבעת מצוקה, אתם צופים בשקט בסובבים אתכם, שאצלם לכאורה הכל בסדר, בכל מובן.
האמת היא שאינכם יכולים לדעת מהם הקשיים עמם מתמודדים הסובבים אתכם, אלא אם הם בוחרים לשתף בהם. כולם חוו וחווים את הכאב הזה! עם כל הלחץ והחשש, נראה שאפילו המפורסמים צריכים “לחשב מסלול מחדש” בחייהם ומרגישים אבודים בדיוק כמוכם.
נסו לשתף אדם בו אתם בוטחים ושאלו אותו כיצד הוא התמודד עם התחושות הללו, כאשר חווה אותן. אתם תופתעו ממה שתלמדו.
12.פנו לעזרה אם הבעיות נמשכות
התחושה שהלכנו לאיבוד בחיים שלנו היא נחלת הכלל, אך לרוב היא מלווה אותנו תקופה קצרה יחסית. זו השוואה בולטת למשבר אמצע החיים.
רבים יודו, בנקודה זו או אחרת, שהיו בדיכאון. זה בסדר להיות שם, אבל אם אתם מרגישים שהבעיות נמשכות יותר זמן משהן אמורות, אל תתעלמו. יש לכך סיבה.
כאשר היכולת שלכם לנמק ולשקול דברים בהגיון נפגמת, אל תפטרו את הבעיה בלא כלום ותחשבו שאינה ראויה להתייחסות. פנו לעזרה רפואית.
נוסף על כך, חשבו על עזרה כזו אם ניסיתם ליישם את הטיפים לעיל ונראה שדבר לא משתנה.
כמה מילים לסיום
בדידות ותחושה שאנחנו אבודים בחיים שלנו יכולה להיות כואבת מאוד במובנים רבים, וקשה להתמודדות. יחד עם זאת, התחושות הללו יכולות לשמש כזרז לשינוי בחייכם, אם אתם מזהים אותן ופועלים בהתאם.
מעל הכל, הוקירו את בריאותכם הנפשית ואל תמעיטו בערכה. חפשו הכוונה מקצועית אם אינכם מצליחים להבחין בין תחושת חופש אישית לבין תחושת ייאוש.