חזרה לרשימת מאמרים
תרגילים לחשיבה מחוץ לקופסא
פורסם על ידי: שירן רז קטגוריה יזמות, עסקים תגובות: 0 תאריך פרסום:09/10/2019

טיפים לבניית צוות: 8 דרכים להבטיח שכל עובד ירגיש שייך

אנשים  לרוב בוחרים בעבודות בגלל המשכורות, אך יתמידו בעבודה רק אם ירגישו מוערכים וחלק מצוות.

ניהול והנעת העובדים שלך אינן משימות קלות, במיוחד לאור העובדה ש-43% מכח האדם עובד מחוץ למשרד. ואולם, אם אתם רוצים שהעסק שלכם ישגשג, מדובר בצעד חיוני ונחוץ.

אחת הדרכים הטובות ביותר להשיג זאת היא לגרום לעובדים שלכם (כולל קבלנים ופרילנסרים), להרגיש חלק מצוות. כדי להתחיל ליצור אווירה שיתופית יותר, התחילו עם 8 הטיפים הבאים:

1.בחרו את כלי התקשורת הנכונים לשימושכם

ישנם מאות כלים המקלים את התקשורת עם העובדים, אם זה  מטלפון, דואר אלקטרוני, מסרונים, מסרים מיידיים ושיחות וידאו, ועד מערכות ניהול פרויקטים.

לא חשוב אילו כלים תבחרו, ודאו כי הצוות שלכם משתמש באותה הטכנולוגיה, ויודע את השימוש הנכון בה. הצוות גם צריך להכיר את הפרוטוקולים הנוגעים לשימוש באותם כלים. למשל, שליחת מידע רגיש במייל ללא הצפנה מקצה אל קצה היא גבול שאין לעבור.

נוסף על כך, קבעו שיחות פרטניות עם כל אחד מהעובדים, פיזיות או וירטואליות. זוהי דרך פשוטה ויעילה להראות שאכפת לכם באמת. כמו כן, אם יש לכם עובדים מרחוק המשתתפים בישיבות השבועיות, תנו להם להרגיש כאילו הם נוכחים ממש. הכנת שולחן מול כסא, כך שיש להם “מקום סביב השולחן” דרך הווידאו יכול לגרום להם לחוש שותפים במידה רבה.

2.תנו לעובדים סמכות לקבל החלטות חשובות

בכדי להראות לעובד שאתם באמת בוטחים בו ומכבדים את דעתו, אפשרו לו לקבל החלטות אשר ישפיעו על תרבות ועתיד החברה. מתן תגמול לחברי הצוות או העצמת עובד במתן הכוח להחליט (למשל, איזה ספק החברה תיעזר בשירותיו) יכול לעודד אותם לקחת יוזמות נוספות ולסמוך על שיקול הדעת שלהם.

ככל שהחברה שלכם תגדל, תצטרכו להאציל יותר סמכויות על אחרים. זהו צעד ראשון וחשוב באיך לשחרר מעשיית הדברים בדרך שלכם, וזהו גם צעד חשוב לאימון חברי הצוות שלכם לביטחון לנהל את המשימות הללו בלעדיכם.

3. עודדו כל אחד לתרום את חלקו בישיבות

כולנו היינו בישיבות בהן תקף אותנו הצורך לדבר, רק כדי שבסוף נמשיך לשתוק. בסופו של דבר, אתם מתחילים להרגיש שלדעת ולקול שלכם אין שום ערך. כמנהיגים, אתם יכולים למנוע זאת בכך שתעודדו את העובדים שלכם להשתתף בישיבות.

ארגנו את הישיבות שלכם בהתאם, ו-ודאו שהן קצרות וממוקדות. תנו לצוות שלכם את כל החומר הלרוונטי מראש, ובחרו שעות פרודוקטיביות ביום, כמו 10.00 בבוקר, או 13.30 בצהריים. הזמינו רק את בעלי העניין, כדי שהמפגש יהיה קצר וקולע.

הטילו על המשתתפים משימות ספציפיות לקראת הישיבה, על מנת לשמור על מעורבותם ובקשו משוב באופן קבוע, השאירו פתח לשאלות והפכו את הישיבות שלכם לאינטראקטיביות. אם אתם מתקשים לגרום לכולם להשתתף, השתמשו בכוח השכנוע שלכם. גרמו למשתתפים לומר “כן” בכך שיסכימו למשהו מלכתחילה. הקשיבו באופן פעיל, גלו אמפתיה ואפשרו לאנשים להחזיק ברעיונות שלהם.

אמנם כל זה עדיין אינו מתכון מבטיח שהכל יתנהל על מי מנוחות. צפו למשא ומתן!  התייחסו תחילה לפחות לסוגיות החשובות, כדי לגמור איתן, אך דאגו שהמידע יהיה זמין מיד והישארו פתוחים לפשרה. נווטו את הצוות אל עבר ההחלטה או התוצאה הסופית בצורה נקיה וחלקה. הציעו פחות אפשרויות, ערכו הצבעה, או חשבו אפילו לקיים את הדיון ביום שישי, כדי שתוכלו להתקדם מהר יותר עם הדיון.

4.טפחו חברויות במקום העבודה

על פי אדם גרנט, פרו’ בית הספר וורטון באוניברסיטת פנסילבניה, עבודות מובילות למידה רבה יותר של שביעות רצון כאשר הן מספקות לעובדים הזדמנויות ליצור חברויות. הוא ציין כי המחקר העלה כי קבוצות חברים הגיעו לביצועים גבוהים וטובים יותר מאשר קבוצות מכרים. קרוב לוודאי שהדבר נובע מכך שבין חברים ישנו אמון עמוק יותר ועניין עקבי בהצלחתו של כל אחד.  

בכדי לטפח חברויות במקום העבודה, תנו לצוות שלכם הזדמנות לדבר על נושאים שאינם קשורים לעבודה, כמו תכניות לסופשבוע ודברים שמלהיבים אותם. הכנסת הרגשה טובה למשרד יכולה לעורר הרגשה טובה יותר בין ארבעת הקירות שלכם.

נוסף על כך, בנו פעילויות משותפות, אשר יאפשרו לחברי הצוות שלכם לתקשר זה עם זה. אימון גופני משותף, יציאה לנופש, ארוחת ערב או התנדבות משותפת יכולים להיות חוויות מגבשות. ציון אירועים אישיים, כגון יום הולדת ולידת תינוק, יכולים גם כן לבנות חברויות. 

בכדי לוודא שעובדים חדשים משתלבים, השיקו תכנית חניכה, שבמסגרתה עובדים ותיקים יחנכו ויקלטו את העובדים החדשים. כמו כן, לטובת כל העובדים, פרקו את כל היחידות הנפרדות, כדי שהצוות שלכם יוכל לקיים שיתוף פעולה יעיל יותר בפרויקטים. אם העובדים אינם מזהים זה את זה, לא סביר להניח שיפתחו חברויות.

5.הכירו בתרומתו של כל עובד

במקום להסתפק בלהביא משימה לחבר צוות, הסבירו מדוע הוא נבחר לביצוע משימה מסויימת זו. לדוגמא, תוכלו לומר לו כמה מדהים היה עיצוב האתר של לקוח X, ושיש לכם עוד לקוח שיוכל להנות מכישוריו הייחודיים. המחשת האופן שבו תרומתו הספציפית של עובד מסויים עוזרת להצלחת העסק מובילה למוטיבציה חדשה.

באותו אופן, שתפו במשוב מצד לקוחות, עמיתים ומנהיגים אחרים. מאחר ששירות לקוחות חשוב בעיני, אני משתף את הצוות שלי בביקורות והערות חיוביות מצד הלקוחות. יש לכך חשיבות מכרעת כאשר אתם מקימים עסק.

6.עודדו את העובדים להיות שגרירי מותג

האם אתם מתכננים להשתתף באירוע קרוב בתעשייה? שלחו את אחד העובדים שלכם במקומכם. למה? צעד כזה יגרום לו לחוש מועצם ומוערך, מפני שהוא שגריר המותג שלכם. 

הדבר נכון במיוחד לגבי עובדים מרוחקים. אם ישנו אירוע בתעשיה, או כנס בזמן הקרוב, המתקיימים באיזור שלהם, בקשו מהם לייצג את החברה. אתם יכולים גם לבקש מהם לדבר בירידים/כנסים במקומות שונים (לדוגמא: חברות, בתי ספר וכו’), להשתתף בירידי תעסוקה, או להרשם לחברות בארגון מקצועי.

7.ספקו הזדמנויות להתפתחות מקצועית

עליכם לדעת ש-87% מילידי שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת טוענים שהתפתחות היא גורם חשוב בעבודה. כל העובדים שלכם, הן הפנימיים והן הווירטואליים, רוצים הזדמנויות ללמוד וללטש מיומנויות. הם ירגישו רלוונטיים וברי תחרות מבחינה מקצועית. צעד כזה יתן לצוות שלכם הזדמנות לעבור חוויה משותפת, כאשר הם משתתפים בסדנאות או בשיעורים ביחד.

גם אם העובדים שלכם לומדים, או משתתפים בסדנאות באופן עצמאי, ספקו להם פלטפורמה דרכה יוכלו לשתף את שאר הצוות במה שלמדו.

8.חלקו הטבות

מי לא נהנה מהטבות? זוהי אחת הסיבות העיקריות שבגללן עובדים נשארים בארגון, והן גורמות להן להרגיש חלק ממשפחה. חשבו איך תרגישו אם עמית יקבל מתנה ואתם לא.

הטבות יכולות להיות כל דבר: החל בארוחות חינם, מנויים לחדר כושר וחופשות בלתי מוגבלות. בסופו של דבר, הדבר תלוי בהעדפות העובדים שלכם, האם ההטבות מתאימות לתרבות הארגונית שלכם והאם התקציב שלכם מאפשר זאת.

שום יזם מצליח לא בנה יסודות איתנים עם קבוצת אנשים שמרגישים שקופים. אם תבטיחו שהעובדים שלכם אינם מרגישים שמתעלמים מהם או שמשאירים אותם מחוץ למעגל, תוכלו לא רק לקדם את ההצלחה הפנימית של הארגון שלכם, אלא גם את זו החיצונית! 🙂

 

 

חזרה לרשימת מאמרים
חנות